Скільки повинні спати діти в різному віці: відповідь Комаровського

16.03.2019 / Новини

Повноцінний сон важливий для фізичного та емоційного розвитку малюка. Немовлята сплять більшу частину доби, у той час як школярам достатньо 9-11 годин. Тому, аби виховати здорову й розумну дитину, батькам варто уважно стежити за її графіком сну та оберігати від недосипання.

Український дитячий лікар Євген Комаровський розповів про повноцінний сон дітей та причини його дефіциту, – інформує Здоров’я 24.

Немовлята сплять досить багато, проте вони часто прокидаються, щоб поїсти. Новонародженому малюкові важливо повноцінно і достатньо харчуватися і багато відпочивати. Водночас, старші діти більш активні і багато часу проводять у школі, відвідують різні гуртки та секції, граються з однолітками. Тому, часу на сон у них залишається менше.

Малечі у будь-якому віці потрібен повноцінний сон, аби залишатися здоровими та сповненими сил. Дітлахи, які не висипаються, з більшою ймовірністю будуть мати проблеми в школі і будуть розвиватися повільніше, аніж однолітки.

Окрім того, батьки мають встановити регулярний графік сну для дітей старшого віку, а також стежити, аби вони не засиджувалися допізна за комп’ютером чи гаджетами.

Скільки годин повинні спати діти у різному віці?

Новонароджені – 15-18 годин на добу;
Діти до 1 року – 12-14 годин на добу;
Від 3 до 6 років – 10-12 годин на добу;
Від 7 до 12 років – 10-11 годин на добу;
Від 12 до 18 років – 8-9 годин на добу.

Чому у дітей виникає дефіцит сну?

За словами Євгена Комаровського, майже 90% дітей сплять менше, аніж потрібно у їхньому віці. Є кілька причин, чому у дітей з’являється недосипання:

– висока загруженість протягом дня,
– розлади сну,
– відсутність режиму дня,
– залежність від комп’ютера, телевізора, телефону,
– сильна завантаженість домашніми завданнями.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*