Скільки коштів планують виділити на каналізування Шацького району?

02.08.2017 / Новини

Розподіл коштів, передбачених у Державному бюджеті за програмою на здійснення прородоохоронних заходів у 2017-му році, обговорили під час наради у голови облдержадміністрації з екологічних питань 1-го серпня 2017 року.

Про це повідомляє сайт Волинської облдержадміністрації.

Зокрема, про суми та напрямки використання коштів доповіла заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук.

Так, стало відомо, що постановою Кабінету Міністрів України від 4-го липня 2017 р. № 473 «Про деякі питання використання коштів, передбачених у Державному бюджеті за програмою 2401270 «Здійснення природоохоронних заходів» на 2017 рік» Волинській області передбачені кошти згідно поданих запитів замовниками.

Слід наголосити, що кошти, виділені постановою Кабміну під загальнодержавну екологічну програму, на основі запитів, що надавалися органами місцевого самоврядування, та які були підкріплені зверненнями голови обласної державної адміністрації.

– Це реакція наших звернень до Кабінету Міністрів України, подань, які робилися з боку обласної державної адміністрації на основі пропозицій, що надходили від органів місцевого самоврядування районів і міст. Результатом цього є постанова з цими заходами, – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

– Отримають кошти на будівництво мереж та споруд господарсько-побутової каналізації селаСвітязь Шацького району (коригування) в сумі 4 мільйони 476 тисяч 464 гривні. На розширення існуючої каналізаційної мережі смт Шацьк та відновлення вулиць з ґрунтовим покриттям, задіяних в каналізуванні (зміна № 1) – сума 6 мільйонів 416 тисяч 521 гривня. І на будівництво каналізаційної мережі у західній частині в смт Шацьк, селах Гаївка, Мельники та будівництво каналізаційних очисних споруд – цей захід на перспективу, тому що тут передбачено розроблення проектно-кошторисної документації в сумі 475 тисяч гривень, – повідомила заступник начальника управління та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук.

– Особливо мене турбує питання величезного обсягу робіт щодо каналізування та наведення порядку території в районі Шацька. Це те, про що ми говоримо з вами ще з середини минулого року, коли ми сказали, що 2017-й – рік екології і головне наше завдання – це наведення порядку на території Шацьких озер. Розпорядження є, тому вперед і працюємо. Звертаю увагу райдержадміністрації, сільських, селищних голів, об’єднаної територіальної громади на необхідності максимального прискорення в реалізації даного розпорядження, – наголосив Володимир Гунчик

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*