Скільки чашок кави на день захистять від небезпечних хвороб

22.11.2017 / Новини

Вчені радять щодня випивати по три чашки кави, оскільки саме така кількість напою може знизити ризик смертельно небезпечних захворювань печінки.

Експерти вважають, що ці переваги кави обумовлені високим вмістом в напої антиоксидантів, які підтримують здоров’я печінки, знижуючи рівень запалення і запобігаючи рубцюванню тканин, – інформує радіо Максимум.

Щоб прийти до таких висновків, фахівці провели аналіз шести попередніх досліджень, в яких розглядалася користь, пов’язана з вживанням кави. Згідно з отриманими даними, регулярне вживання трьох чашок кави скорочує ймовірність виникнення цирозу на 70%, а раку печінки – на 40%.

За словами медиків, захворювання печінки часто протікають безсимптомно, і коли хвороба діагностується, лікування вже не приносить ніякого ефекту.

Цифри показують, що поширеність захворювань печінки зростає через ожиріння, наявність гепатиту і зловживання алкоголем. Кава є доступним для всіх людей напоєм, тому її вживання може бути простим способом профілактики захворювань печінки, які нерідко призводять до летального результату.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*