Скільки в Україні коштує лікуванння хворого на коронавірус

22.11.2020 / Новини

В Україні лікування хворого коронавірусом пацієнта вартує в середньому  38 тис. грн. 

Про це  повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, – повідомляє “УНН”.

“Якщо ми зараз говоримо, скільки в середньому коштує лікування одного хворого, то це 38 тисяч гривень. Це не враховуючи хворого, який перебуває в реанімаційному відділенні, оскільки в реанімації хворі набагато тяжчі”, — розповів він.

Ляшко також зазначив, що наразі Національна служба здоров’я України зовсім інакше оплачує цей тариф.

“Вона оплачує спочатку 1,2 мільйона гривень для підготовки лікарні, щоб лікарня закупила лікарські засоби, які повинні використовуватись для лікування, і надалі платить 170 тисяч гривень на медичну бригаду, біля якої прив’язані як медичні працівники, так і певне медичне обладнання, яке повинно використовуватись”, — резюмував Ляшко.

Зауважимо, за даними НСЗУ, протягом жовтня кількість пацієнтів, госпіталізованих з коронавірусною хворобою COVID-19, зросла майже на 80% порівняно з вереснем.

Договір з НСЗУ на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 мають 429 медзакладів. У травні таких лікарень було 240. До лікування пацієнтів з коронавірусом у лікарнях залучені майже 44 тисячі медиків. При цьому за лікування пацієнтів з COVID-19 або з підозрою на нього НСЗУ виплатила вже понад 8 млрд грн.

При цьому МОЗ подало запит на додаткові кошти для оплати НСЗУ лікування COVID-19, щоб покрити витрати грудня на тлі зростання кількості госпіталізацій. Національній службі здоров’я України, як вказали в установі, не вистачає 5,6 млрд грн на оплату медзакладам, які мають договори на лікування пацієнтів із COVID-19 у стаціонарі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*