Скільки м’яса можна їсти щодня

06.05.2019 / Новини

Експерти з здорового харчування назвали кількість м’яса, яку можна з’їдати за добу людям, без шкоди для здоров’я.

Останнє дослідження Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) стверджує, що оброблене м’ясо може підвищити ризик виникнення раку. Але однозначної думки про повну відмову від м’яса немає. Все залежить від кількості і якості цього продукту, пише BBC.

М’ясо є відмінним джерелом білка і надає багато важливих вітамінів і мінералів, які наш організм потребує для росту і роботи. Червоне м’ясо, таке як баранина, яловичина, свинина та оленина, є багатим джерелом заліза і важливе для запобігання анемії.

Недавні дослідження показали, що люди, які їли близько 76 грамів червоного і обробленого м’яса в день, мали підвищений ризик розвитку раку кишечника порівняно з тими, хто їв близько 21 граму на день.

Якщо перевести у страви:

Дві тонкі скибочки ростбіфу = 60 г

Одна свиняча сосиска = 50 г

Одна порція соусу Болоньєзе = 60г

Одна відбивна = 70г

Один шматочок шинки = 25г

Національна служба охорони здоров’я Великобританії рекомендує тим, хто регулярно їсть більше 90 грамів червоного або обробленого м’яса щодня, зменшити цю кількість через підвищений ризик раку товстої кишки. А від обробленого м’яса краще відмовитися назавжди.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*