Скільки коштів виділили громади Любомльщини для боротьби з COVID-19

12.04.2020 / Новини

У зв’язку з надзвичайною ситуацією із запобігання занесенню і поширенню на території України загалом, і Волині, зокрема, хвороби COVID-19, волинські місцеві ради об’єднали свої зусилля і фінансові можливості.

Вагомий внесок у боротьбу з протидії епідемії внесла Луцька міськрада. Своїми рішеннями вона виділила 69,8 мільйона гривень. З яких майже половину вже профінансували.

Понад 7,8 мільйона гривень виділили й із бюджетів інших міст обласного значення, із яких 2,5 мільйона профінансували.

Не залишилися осторонь об’єднані й нереформовані територіальні громади-члени АМУ, місцеві ради яких виділили 4,7 мільйона гривень. Значні суми коштів місцевих бюджетів передбачають спрямувати на боротьбу з COVID-19 Устилузька ОТГ – 1,5 мільйона гривень, Ратнівська та Маневицька селищні ради – 637 та 270 тисяч гривень відповідно, Вишнівська і Городищенська ОТГ – по 290 тисяч гривень, виділяють кошти й інші муніципалітети, —  інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України

На сайті ж Вишнівської ОТГ знаходимо такі відомості: 30 березня було вирішено  виділили кошти у сумі 210000 гривень, а саме: 50000 гривень – на створення матеріально-технічного резерву та 160000 гривень – комунальному некомерційному підприємству «Любомльське територіальне медичне об’єднання Любомльської районної ради” для закупівлі сучасного апарату штучної вентиляції легень. Раніше, на попередній позачерговій сесії, 18 березня, було виділено також кошти в cyмi 30000 гривень  на здiйснення першочергових протиепiдемiчних заходiв. Разом — 240 тисяч гривень.

Коли було виділено ще 50 тисяч гривень  (бо за даними Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Вишнівська ОТГ виділила 290, а не 240 тис. грн) — інформації на сайті громади не знайшли. Можливо, у якихось даних допущена помилка або якась інформація не була опублікована.

                 Скрін із сайту Вишнівської ОТГ
Відомості Офісу реформ, Волинського регіонального відділення Асоціації міст України.

20-го березня на сесії Рівненської сільради (Любомльщина) було ухвалено рішення про виділення коштів із місцевого бюджету у сумі 100 тисяч гривень для  проведення карантинних заходів.  А на сесії 10-го квітня Рівненська сільрада виділила  830 тисяч гривень на апарат штучної вентиляції легень для Любомльського ТМО.

17 березня відбулася позачергова сесія Любомльської міської ради, на якій розглядалось питання про запобігання поширенню на території Любомльської ОТГ коронавірусу COVID-19. Депутатами було прийняте наступне рішення виділити кошти з резервного фонду міської ради:
– в сумі 25 620,00 грн на придбання обладнання та засобів індивідуального захисту для потреб 10-ї державної пожежно-рятувальної  частини Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області;
– в сумі 3 000, 00 грн. на придбання засобів індивідуального захисту (масок) для потреб виконавчого комітету Любомльської міської ради;

20-го березня на сесії Головненської селищної ради мали розглядати про запобігання поширенню на території Головненської ОТГ коронавірусу COVID-19. Однак про результат голосування інформація на сайті громади наразі відсутня.

Наразі виконавчі органи місцевих рад продовжують забезпечувати необхідним фінансуванням реалізацію конкретних заходів із оплати виконаних робіт, придбання медобладнання та засобів захисту, надають пасажирський транспорт для підвозу медперсоналу до лікувальних установ області та інші заходи.

1 Коментар Скільки коштів виділили громади Любомльщини для боротьби з COVID-19

  1. Вишнівська ОТГ виділила на боротьбу з вірусом не 290 а 210+30=240 тис. Булоб цікаво якби ОТГ прозвітувало публічно про витрату цих коштів .

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*