Скандальна волинська фірма екс-очільника “Ягодина” знову ремонтуватиме дороги

12.04.2017 / Новини

Народний обранець Ігор Гузь закликає громадських активістів області промоніторити ремонту доріг у Володимирі і Любомлі фірмою екс-регіонала Романа Микитюка.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Цього року планують комплексно відновити дорожнє покриття на двох надважливих напрямках: Устилуг-Володимир та Володимир-Луцьк.

“Дорога з Устилуга до Володимира має ремонтуватися за рахунок кредиту Республіки Польща. Соромно про це писати, але зі ста мільйонів євро наша область отримала трохи більше чотирьох мільйонів. Питання не до мене, чому так сталося певно може розповісти голова ОДА Гунчик який лобіював нашу область у переговорному процесі, вірніше як я розумію не лобіював, а махав головою і погоджувався на всі умови з боку керівництва ДФС”, – пише нардеп.

Він зауважив, що дорога з Володимира до Луцька має ремонтуватися за кошти державного бюджету. За два попередні роки саме за кошти від митних надходжень відремонтували дорогу Львів-Радехів-Луцьк.

“А тепер про головне! У 2016 році, згідно рішення тендерного комітету Волинської ОДА, для ремонту вул. Ковельської у Володимирі та вул. Володимирської у Любомлі підрядником визначили горезвісну фірму “Аміла”, яка в нахабний спосіб роздеребанила 12 мільйонів гривень і лишила по собі не нове дорожнє покриття, а руїни”, – нагадав про події 2016 року Ігор Гузь.

Щоб не наступити на граблі і цього року народний обранець запропонував наступне:

1. Широкою громадськістю контролювати процес проведення тендеру. Громадськість та журналісти повинні бути присутні на всіх засіданнях, мати можливість задати питання і отримати всю необхідну інформацію.

2. Після проведення тендеру громадськість повинна контролювати хід проведення дорожніх робіт. Без сумніву до процесу ми повинні залучити незалежних експертів. І не треба розповідати, що представники громадськості не спеціалісти, у Володимирі вже малі діти знають де і в якому місці “Аміла” напортачила.

3. У випадку найменшого порушення з боку підрядника зупиняти хід робіт. Зупиняти в будь-який підходящий спосіб до виправлення всіх погрішностей підрядником. Всі питання комунікації з представниками правоохоронних органів беру на себе)

4. Закликати журналістську спільноту висвітлювати хід дорожніх робіт чи не в щоденному режимі.

5. Тобто ключове наше завдання, заставити владців нести відповідальність за прийняте рішення, а підрядника за якість проведених робіт. Як Ви знаєте за всі минулорічні махінації “Аміли” не поніс покарання ЖОДЕН чиновник, ні тим більше власник цієї “горезвісної” фірми Роман Микитюк. Попри мої звернення до правоохоронних органів…

Переконаний Міністр інфраструктури Volodymyr Omelyan в цій справі стане нашим союзником. Так як я не завжди зможу перебувати в окрузі, від нашої команди в цій темі буде вповноважений Андрій Бокоч.

Сподіваюся на підтримку Андрій Кандиба та інших громадських активістів.
Вважаю, що варто діяти злагоджено і наступально. Не дати на цих дорогах вкрасти ні копійки…

p.s. Є думки чи пропозиції?

p.p.s. Хтось може сказати, що це самоуправство і шаріковщина. Вибачте, а як на мене це і є справжнє народовладдя в країні де за останні двадцять п’ять років розпил бюджетних коштів на ремонті доріг сягає мільярдних сум. І певно ці суми далеко не в гривнях…

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*