Скандал: українські спортсменки зробили різку заяву щодо Міністерства спорту

23.08.2016 / Новини, Спорт

Українські байдарочниці Світлана Ахадова, Інна Грищун та Анастасія Тодорова, які виступали на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро і посіли 2 четвертих місця, різко розкритикували роботу Міністерства спорту.

На відео, яке оприлюднив на своєму каналі YouTube прес-аташе футбольної збірної України Олександр Гливинський, дівчата розповідають, що у їхню роботу втручались чиновники. За їхніми словами, саме в кабінетах вирішували склад четвірки для веслування на байдарках, яка змагатиметься на Олімпіаді. Головний тренер не підтримував такого рішення, бо вибрав інший “боєздатний” склад. Але до його рішення не дослухались.

Справа в тому, що і дівчата і головний тренер балили четвертою веслувальницею Марію Кічасову, яка залишилась вдома. З нею четвірка показувала значно кращі результати.

Відтак спортсменки залишились без головного тренера і до Олімпійських ігор готувались самі.

“Жданов (міністр спорту) сказав, або виїдете в такому складі четвірки, як ми вам пропонуємо, або не поїдете на Олімпіаду взагалі”,– розповіла Грищун.

“Нас тримали в напрузі до самого вильоту в Ріо. Нас шантажували. Казали, якщо ви не підпишете контракт, що 3 роки ви не маєте права переходити в іншу країну, то ви на олімпіаду не їдете”, – пригадує Тодорова.

За її словами, на них чинили психологічний тиск, погрожували, що в разі не підписання контрактів їх звинуватять у вживанні допінгу.

“Ми зробили все, що могли. Ми не хочемо нікого звинувачували, але очевидно, що Міністерство зробило все, що медалі в нас не було”, – заявила Анастасія Тодорова.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*