Сім захворювань, про які можуть розповісти ваші руки

11.05.2017 / Новини, Статті

Наші руки теж можуть багато розповісти про стан здоров’я. Різні відчуття на наших долонях і пальцях – певні індикатори, які сигналізують про те, що щось пішло не так.

Ці симптоми можуть бути викликані специфічними хворобами або незбалансованим харчуванням. Зверніть увагу!

Дефіцит вітамінів

Відчуваєте поколювання в руках і пальцях – це може свідчити про те, що ви не отримуєте достатньої кількості вітамінів. Поколювання в пальцях може бути ознакою дефіциту вітамінів B6, B12 або вітаміну E. Щоб пересвідчитися в цьому – здайте аналіз крові.

Проблеми з мікроциркуляцією крові

Оніміння кінчиків пальців може бути результатом защемленого нерва. Крім того, якщо у вас часто мерзнуть руки й ви часто відчуваєте оніміння, це ознака порушеної мікроциркуляції крові.

Діабет

Поколювання, яке часто починається в ногах і підбігає до рук, може бути ознакою діабету. Причина – слабка циркуляція, яка може викликати пошкодження нервових закінчень.

Напруга

Якщо ви нещодавно піднімали важкі предмети або часто тримаєте зап’ястя в незручному положенні, це може привести до поколювання в пальцях. Річ у тім, що на чутливі нерви, розташовані поблизу поверхні шкіри чиниться величезний тиск. Обов’язково відпочиньте. Також важливо висипатися та знизити рівень стресу.

Проблеми з хребтом

Пошкодження хребта може викликати проблеми з нервовими шляхами, що стає причиною появи симптомів, які відображаються і на руках. Серед них оніміння, поколювання та порушений приплив крові. Якщо у вас немає до цього протипоказань, займіться плаванням або йогою – ці види фізичної активності найменш травматичні.

Синдром зап’ястного каналу

Людям, які відчувають поколювання в руках, варто прилягти та розслабитися. Часто цей симптом супроводжується онімінням і болем. Це може означати, що певні нерви в руці пошкоджені та потребують належної медичної допомоги.

Хвороба Бюргера

Якщо ваші пальці заніміли та виглядають білими або навіть синіми, це може бути ознакою хвороби Бюргера. Цей стан призводить до збільшення запалених дрібних і середніх кровоносних судин.

Якщо відчуваєте будь-який із цих симптомів – зверніться до лікаря!

Джерело: радіо “Максимум”

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*