Сім ознак, що ви застрягли в робочій рутині, та як з неї вибратися

03.11.2017 / Новини, Статті

Іноді ми занурюємося в нудний та одноманітний робочий процес і не відчуваємо жодного бажання що-небудь змінювати.

Ми звикаємо до повсякденної діяльності, яка не приносить ніякого задоволення і просто пливемо за течією. Така робота робить нас нещасними, вічно втомленими і байдужими до власної долі.

Блогер і тренер з особистісного росту Мелісса Чу назвала сім ознак того, що ви застрягли в робочій рутині, та розповіла, як змінити ситуацію на краще, – пише Новое время.

1. Вам важко розпочати робочий день, нічого не цікавить і не захоплює. Дослідження, проведене американською організацією Dana Foundation, встановило, що люди, які перебувають у пригніченому настрої, менш схильні помічати або радіти оптимістичній музиці, ніж люди в хорошому, спокійному настрої.

Застрягти в робочій рутині – немов жити в приглушеному світі, де всі речі ми бачимо не в яскравих, а в чорно-білих тонах. Іноді варто задуматися, чому ми сприймаємо світ саме так, і спробувати змінити становище.

2. Ви постійно згадуєте про минуле. Звичайно, час від часу ностальгують всі. Всім подобається думати про приємні моменти, пов’язані з позитивними емоціями. Але коли ці спогади використовуються для заміни позитивного досвіду на даному життєвому етапі, значить ви застрягли там, де вам некомфортно.

Не дозволяйте своєму минулому гальмувати сьогодення. Розвивайтеся, міняйте принципи роботи, а можливо – навіть сферу діяльності. Шукайте нові ідеї, інтереси, кидайте собі виклики.

3. Ваше здоров’я і благополуччя не стоять у пріоритеті. Негативні враження на роботі часто переносяться на особисте життя. Пригнічені на роботі, ми перестаємо дбати про свій зовнішній вигляд, забуваємо про правильне харчування, нехтуємо здоров’ям.

Якщо вас починає турбувати стан здоров’я або знайомі помічають у вас дивні зміни (блідість, худобу, мішки під очима), подумайте, чим це викликано.

4. Ви мрієте про альтернативну реальність. Час від часу відволікатися від рутини – це правильно. Розмовляти з колегами, слухати хорошу музику, брати відпустку. Це дозволяє урізноманітнити життя і повернутися до роботи з новими силами. Але якщо ви постійно думаєте про те, щоб робити що-завгодно, тільки не свою роботу, значить щось пішло не так.

Якщо ви хочете отримувати від роботи задоволення замість того, щоб занурюватися в мрії, змініть навколишнє середовище: попросіть більш цікавий проект, проявіть ініціативу, спробуйте себе в чомусь новому.

5. Ви не відчуваєте особистісного розвитку. Виключно зарплата – не найкращий мотиватор якісно й ефективно працювати. Запитайте себе, чи ростуть ваші професійні навички на цьому робочому місці. Якщо ви відчуваєте, що тупцюєте на одному місці без толку, прийшов час шукати для себе нові ролі та можливості.

6. Ви часто погано почуваєтесь. Більшість людей схильні вважати, що проблеми зі здоров’ям виникають через погану екологію, неправильне харчування, погодні умови і так далі. Ніхто не замислюється, що хвороби можуть бути викликані стресом і втомою через роботу.

Через напружену роботу може боліти не тільки голова, а й інші органи і частини тіла. Гормони стресу нерідко провокують патологічні процеси в організмі. Тому іноді, щоб фізично відчувати себе в порядку, слід проаналізувати умови роботи.

7. Ви впевнені, що не знайдете кращу роботу. Дуже часто ми застрягаємо в робочій рутині просто тому, що боїмося кинути роботу і знайти кращий варіант. Ми зациклюємось на тому, що втратимо те, що маємо, і залишимося без нічого. Але альтернатива і можливості є завжди. Не бійтеся ризикувати, дайте собі шанс досліджувати широкий світ можливостей. І ви обов’язково знайдете набагато кращі умови, в яких вам буде цікаво і радісно.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*