Сім новорічних страв, від яких краще відмовитися

29.12.2017 / Новини, Статті

Наближаються новорічні та різдвяні свята, а це значить, що на наших столах буде стояти багато смачних страв і напоїв.

Але в період вечірок і дружніх зустрічей дуже легко набрати зайву вагу, адже багато продуктів на новорічному столі занадто висококалорійні. Постарайтеся провести свята так, щоб ваше святкування не було зосереджено лише на їжі. А, головне, пам’ятайте про ті частування, які можуть принести організму набагато більше шкоди, ніж користі, – пише Новое время.

Представляємо сім новорічних страв, від яких на святковому застіллі краще відмовитися, якщо ви хочете почати щасливий і здоровий 2018 рік.

Пряникові будиночки

Так, різні пряникові будиночки, янголята, ялинки, сердечка та інші солодкі фігурки – це дуже красиве і смачне печиво. Але це не корисні ласощі. Такі пряники містять багато цукру, маргарину, глазурі, штучних барвників і ароматизаторів. Не варто купувати пряникові фігурки лише через їх святковий вигляд.

Карамельна тростина

Червоно-біла карамельна паличка може стати гарною прикрасою новорічної ялинки, але від вживання її в їжу краще відмовитися. Тут теж дуже багато цукру і штучних добавок, карамель може викликати карієс, зубний наліт і навіть кислотний рефлюкс.

Магазинна шинка

Купуючи шинку в магазині, ми не знаємо, в яких умовах вона готувалася і які інгредієнти використовувалися. Дуже часто магазинна шинка містить занадто багато солі, консервантів і барвників. Краще приготувати шинку самостійно. Так, це довга і копітка робота, але ваш організм скаже вам “Спасибі”.

Фруктовий торт

Фруктові торти, пироги і кекси – це, звичайно, смачно. Але в складі такої випічки багато цукру і “важких” для організму вершкового крему і солодкого сиропу. Така їжа підвищує рівень холестерину в крові і сприяє набору зайвої ваги. Краще поставте на новорічний стіл свіжі фрукти, які можна полити медом або кленовим сиропом.

Грильяж

Багато людей думають, що грильяж – це корисні солодощі, оскільки цей десерт складається з горіхів. Але ці горіхи залиті розплавленим цукром, який шкідливий для здоров’я. Якщо дуже хочеться грильяжу, краще замінити цукор на мед.

Солодкий алкоголь

Під час застілля вам слід триматися подалі від алкогольних напоїв з високим вмістом цукру і вуглеводів, таких як солодкі коктейлі, пиво, сидр і так далі. Коли п’єте спиртне, намагайтеся паралельно пити воду і не забувайте закушувати.

Картопляне пюре

Пюре з картоплі здається легкою стравою, але насправді для кремової консистенції в товчену картоплю додають вершкове масло і молоко, а це зайві жири. Краще подавати на стіл запечену картоплю, це більш здоровий варіант новорічної страви. Тільки без смаженого бекону.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*