Сім днів: підсумки тижня

28.08.2016 / Новини

Видання “Кордон” підготувало для Вас добірку найцікавіших подій тижня.

США виділили цього року 650 мільйонів доларів на потреби оборони України. Про це стало відомо у понеділок, 22 серпня.“Моя ідея, яка має шанс на втілення – виробляти зброю в кооперації з американцями на українській території, бо зараз у нас відновлені можливості для такого виробництва, є треті ринки, крім наших потреб, тому це перспективна ідея”, – заявив посол України в Сполучених Штатах Валерій Чалий.

На осінь в Україні запланували масштабну медійну кампанію проти Національного антикорупційного бюро.Про це голова НАБУ Артем Ситник заявив в інтерв’ю Українській правді, розповідаючи про конфлікт з Генеральною прокуратурою України.

Міністр освіти Лілія Гриневич розповіла про готовність українських шкіл до нового навчального року.а її думку, оновлені програми будуть сприяти досягненню учнями більш якісних результатів освіти.Щодо питання про введення 12-річної шкільної освіти лілія Гриневич зазначила, що більша кількість років, проведених у школі, має бути спрямована на формування компетенцій дитини- цінностей, навичок і вмінь розв’язувати життєві ситуації.

Міністерство освіти і науки заявляє про перехід на нову систему виплати стипендій студентам з 2017 року. Про це повідомив на брифінгу перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.

Цього тижня розгорівся спортивний скандал. Українські байдарочниці Світлана Ахадова, Інна Грищун та Анастасія Тодорова, які виступали на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро і посіли 2 четвертих місця, різко розкритикували роботу Міністерства спорту.На відео, яке оприлюднив на своєму каналі YouTube прес-аташе футбольної збірної України Олександр Гливинський, дівчата розповідають, що у їхню роботу втручались чиновники. За їхніми словами, саме в кабінетах вирішували склад четвірки для веслування на байдарках, яка змагатиметься на Олімпіаді. Головний тренер не підтримував такого рішення, бо вибрав інший “боєздатний” склад. Але до його рішення не дослухались.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що польська та українська сторони продовжать діалог з питання спільних сторінок історії, і сподівається, що вже в грудні будуть узгоджені “конкретні речі”. Таку тезу він озвучив у середу, 24 серпня під час відвідин Києва у День Незалежності.

Президенти України і Польщі Петро Порошенко та Анджей Дуда прийняли спільну декларацію, яку найближчим часом буде представлено громадськості.

До запуску повноцінного електронного декларування Україна не завершить виконання вимог ЄС для скасування віз. Про це заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський. “Наразі досягнути всі елементи, необхідні для скасування віз, окрім питання електронних декларацій. І це питання до України – виконати останній елемент, необхідний для того, щоби отримати безвізовий режим”, – наголосив посол.

У п’ятницю, 26 серпня, тристороння контактна група у Мінську домовилась про безстрокове припинення вогню в Донбасі з 1 вересня. За словами спецпредставника ОБСЄ в контактній групі Мартіна Сайдика, сторони заявили про необхідність безстрокового припинення вогню у зв’язку з початком нового навчального року.

Законопроект про цивільну спецконфіскацію майна,що пройшов експертизу Європейської комісії, буде презентований на початку вересня. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.

І на завершення про те, що Національний банк України презентував пам’ятні банкноти номінальною вартістю 20 гривень, присвячені 160-річчю від дня народження українського письменника Івана Франка. Банкноти введуть в обіг з 1 вересня. Їх тираж становитиме один мільйон штук, а для нумерування банкнот використано серію Центробанку.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*