Сім днів: найважливіше за тиждень

03.09.2017 / Новини

Видання “Кордон” підготувало для Вас добірку найцікавіших подій тижня.

Уряд закладає в проект бюджету на 2018 рік підвищення заробітної плати вчителям на 25% в рамках підвищення престижу цієї професії в країні. “Ми маємо забезпечити подальше підвищення зарплати українським вчителям. Тому в бюджеті на наступний рік буде чергове підвищення – в рамках 25%”, – цитує прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана прес-центр уряду. Він додав, що заплановане збільшення зарплат стане наступним кроком уряду з підвищення престижу праці українського вчителя.

З 1 січня 2018 року громадяни України будуть зобов’язані сортувати всі побутові відходи за видами у відповідності з нормою закону “Про відходи”. Однак постанови з переліком та послідовністю операцій зі сміттям досі не створено. Відомо, що нині сьома частина України завалена сміттям. Тільки під офіційними звалищами поховано 43 тисяч квавдратних кілометрів що дорівнює площі Данії. А кожен українець щодня додає мінімум кілограм сміття до цієї кількості.

На 2018-ий рік Кабінет Міністрів України виділив 400 мільйонів гривень на фінансування “теплих” кредитів проти 900 мільйонів гривень у 2016 році. Про це повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук. Програму з компенсації витрат на заходи з підвищення енергоефективності житла уряд запровадив ще на початку квітня 2015 року. Вона передбачає відшкодування 20-40% вартості “теплих” кредитів. У 2016 році на підтримку програми виділили 900 мільйонів гривень. У 2017 році Кабмін заклав у держбюджет 400 мільйонів гривень, а у другій половині року додатково виділив ще 400.

Уряд України схвалив стратегію щодо протидії незаконному виготовленню та обігу тютюнових виробів. За контрабанду хочуть давати кримінальні терміни і підняти ціни на сигарети. Програма розрахована до 2021 року. Серед головних завдань – зменшити кількість курців в країні і побороти незаконну торгівлю сигаретами. На думку авторів документа, саме ця діяльність приносить найбільше коштів міжнародним злочинним угрупованням.

Якщо пенсійну реформу приймуть, то для отримання пенсії потрібно мати щонайменше 15 років стажу, а на відпочинок виходити не у 60, а в 65. У другому читанні і в цілому депутати розглянуть урядовий проект пенсійної реформи. Цей документ має у собі важливі нововведення як для діючих, так і для майбутніх пенсіонерів.

Проект нового закону “Про освіту”, який знаходиться на розгляді у Верховній Раді і має бути проголосований найближчим часом, передбачає, що випускні іспити у дев’ятикласників будуть проходити у формі зовнішнього незалежного тестування. Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Уряд повинен заборонити компаніям купувати послуги доступу до Інтернету у неліцензованих провайдерів. Президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про заходи щодо посилення кібербезпеки в державі.

Система фіксації біометричних даних осіб, що перетинають держкордон України, запрацює в прикордонних пунктах пропуску з початку 2018 року. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття центру надання адміністративних послуг у Харкові.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*