Сім днів: найголовніше за тиждень

23.07.2017 / Новини

Видання “Кордон” підготувало для Вас добірку найцікавіших подій тижня.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №6730, яким вводяться величезні штрафи за нанесення шкоди навколишньому середовищу. Як інформує “Politeka”, про це в Facebook повідомила перший віце спікер ВР Ірина Геращенко.«Саме через штрафи, які досягали понад 600 доларів, вдалося відучити жителів Сінгапуру, наприклад, кидати бичок від сигарети повз урни або плюватися на вулиці. Я твердо переконана, що без екологічної поліції і суворих штрафів ми не зможемо назавжди відучити деяких персонажів жбурляти пляшки, пакети, всяку бруд в лісі і на берегах річок і озер», – написала нардеп.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що зараз готується документація для відкриття нових пропускних пунктів на кордоні з Польщею.“Зараз готується документація для створення нового переходу біля Перемишля, в планах ще один – на півночі Волині” – розповів посол. Загалом же він наголосив на необхідності збільшення пунктів пропуску у контексті боротьби з чергами на українсько-польському кордоні.

Віце-прем’єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе анонсувала переговори про входження України у Шенгенську зону.«Одне із завдань, яке ми для себе ставимо, – це початок діалогу про залучення України до Шенгенської зони», – сказала віце-прем’єрка. Також, за її словами, необхідно вести переговори про «дорожні карти» щодо лібералізації доступу українських послуг на ринок ЄС і їхніх послуг в Україну.

Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план НАК “Нафтогаз України” без підвищення ціни на газ для населення.”Є пропозиція НАК “Нафтогаз” спільно з МЕРТ, Міненерговугілля, Мінфіном скоригувати показники фінплану на 2017 рік в частині відповідно до чинних цін на 1-го квітня 2017 року і подати на розгляд Кабміну”, – заявив на засіданні уряду віце-прем’єр-міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Новий реєстр лікарських засобів, чию вартість відшкодовуватиме держава, повинен бути оприлюднений до 5-го серпня, його розширять як мінімум на 50 препаратів. “Наразі формується новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню” , – сказав Павло Розенко. За його словами, новий реєстр складатиметься з 210 препаратів, що на 50 одиниць більше ніж в попередньому. Повний список лікарських засобів, вартість яких держава відшкодує, буде оприлюднено до 5 серпня цього року.

Міністерство освіти і науки України дозволило вищим навчальним закладам вносити до Єдиної держбази паперові заяви абітурієнтів, які були подані до 18:00 23-го липня 2017 року.

Ключовими вимогами фонду є пенсійна реформа, приватизація і боротьба з корупцією. Земельної реформи серед них немає. Про це під час брифінгу у Вашингтоні повідомив офіційний представник Фонду Вільям Мюррей. “Четвертий перегляд програми радою директорів можливий після того, як необхідні в рамках цього перегляду реформи будуть імплементовані. Основними з них є пенсійна реформа, заходи щодо прискорення приватизації і конкретні результати в боротьбі з корупцією”, – сказав він.

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді підвищити акцизи на сигарети, пиво і етиловий спирт. Так, Кабмін запропонував Раді підвищити акцизний податок на сигарети з 445,56 до 495,46 грн/1 000 штук, на пиво з 2,78 до 3,09 грн/літр і на етиловий спирт з 126,96 до 141,18 грн з розрахунку за 1 л 100% спирту.

Угода про асоціацію з ЄС та потреба виконання Україною її положень не передбачає змін щодо практики використання громадянами України посвідчень водія, в тому числі при короткотерміновому відвідуванні ЄС. Про це заявили в Представництві ЄС в Україні. Раніше необхідність заміни українцями водійських прав для поїздок в ЄС заперечив і керівник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій. Нагадаємо, що саме Криклій 15 липня заявив, що українські міжнародні водійські права втратять чинність в країнах ЄС з 1 січня 2018 року. Тепер представник МВС змінив свою думку.

Українці продовжують активно подавати заявки на оформлення біометричного паспорта. Про це повідомив начальник прес-служби державної міграційної служби Сергій Гунько. За його словами, міграційна служба в день оформляє по 20-22 тис. біометричних закордонних паспортів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*