Сім днів: найголовніше за тиждень

18.06.2017 / Новини

Видання “Кордон” підготувало для Вас добірку найцікавіших подій тижня.

В Україні у понеділок, 12-го червня, запрацювала дорожня поліція. Про це заявив голова Національної поліції України повідомив Сергій Князєв, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. Так, дорожня поліція почала патрулювати чотири траси державного значення, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на брифінгу щодо запуску дорожньої поліції.

Середня заробітна плата в Україні зросте до кінця 2017 року. Так, її розмір становитиме 7100 гривень. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. Він зазначив, що до кінця року передбачається прогнозоване зростання середньої заробітної плати на 37%.

Наступного тижня у сервісних центрах МВС відбудеться запровадження нових екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху для іспитів на водійські права. Про це заявив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов вважає, що Антитерористичну операцію на Донбасі потрібно завершити, оскільки в рамках цього формату окуповані території звільнити неможливо. Політик пропонує перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією.

Ідею перегляду статусу АТО на Донбасі з урахуванням існуючих реалій, що склалися, підтримав глава МВС України Арсен Аваков. Про це міністр заявив на брифінгу в Києві. Він зазначив, що рішення про проведення АТО, схвалене у 2014 році, було реакцією на тодішню незвичайну ситуацію в Україні, з якою країна раніше не стикалася.

Національний банк України розглядає можливість випуску електронної гривні на базі інноваційних технологій. Пілотний проект передбачає запуск інноваційного платіжного інструменту. Експерти аналізують можливості використання технологій blockchain для впровадження інноваційної, високозахищеної, ефективної і гнучкої платформи, покликаної задовольнити потреби платіжного ринку країни і вирішити проблемні питання у сфері безготівкового обороту коштів в Україні.

На території Європейського Союзу з 15-го червня скасували плану за роумінг. Відповідну заяву зробили президент Європарламенту Антоніо Таяні, прем’єр-міністр Джозеф Мускат – від імені головуючої в Раді ЄС Мальти і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Кабінет міністрів не планує ініціювати введення загального обов’язкового декларування доходів і витрат для фізичних осіб (е-декларування). Про це на брифінгу в Запоріжжі заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Міністерство фінансів очікує отримання наступного траншу від Міжнародного валютного фонду влітку – на початку осені. Про це міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив на прес-конференції. За словами міністра, для отримання наступного траншу МВФ необхідно прийняти реформи.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який вносить зміни до Кримінального кодексу щодо правил складання покарань і зарахування строку попереднього ув’язнення. Як йдеться у повідомленні, цей закон має покращити стан забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки від злочинних посягань.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*