Сім днів: найголовніше за тиждень

19.02.2017 / Новини

Видання “Кордон” підготувало для Вас добірку найцікавіших подій тижня.

У понеділок, 13-го лютого енергоштаб пропонував Гройсману запровадити надзвичайний стан.

Для повної відмови вугілля з тимчасово окупованих територій Україні потрібно щонайменше 3-5 років та величезні суми інвестицій. Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Прем’єр запевнив, що наразі Україна не купує закордонне вугілля за формулою “Роттердам+” через його високу вартість.

“Укрзалізниця” поки не підніматиме ціни на проїзд у потягах. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова правління ПАТ Укрзалізниця Войцех Балчун.

Національний банк розраховує на те, що Україна отримає наступний транш від МВФ вже найближчим часом. Про це в інтерв’ю виданню Bloomberg заявила очільниця Нацбанку Валерія Гонтарева.

До кінця цього опалювального сезону перерахунок субсидій проводитися не буде. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі найближчим часом порекомендує уряду визнати успішними результати пілотного проекту щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування, що діяв в Україні з 1 жовтня 2016 до 1 січня 2017 року, і ввести його на постійній основі. Таким чином, 20-річна практика стримування цін за рахунок обмеження торговельних націнок на соціальні товари може бути скасована.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розповів, як уникнути дефіциту вугілля антрацитової групи. За словами очільника енергетичного відомства, в України залишається лише два виходи з цієї ситуації – або імпортувати вугілля з Росії, або запускати газомазутні блоки теплоелектростанцій з використанням російського газу.

Україна буде запроваджувати додаткові мита для російських товарів у разі невиконання Росією рішення Світової організації торгівлі щодо транзиту товарів. Про це повідомила заступниця міністра економічного розвитку Наталія Микольська.

Національний банк розраховує на те, що Україна отримає наступний транш від МВФ вже найближчим часом. Вона зазначила, що протягом кількох днів держава повинна підписати з МВФ Меморандум щодо співпраці, що дозволить отримати наступний транш у розмірі мільярд доларів.

Міжнародний валютний фонд вимагає скасувати можливість платити за комунальні послуги в розстрочку українцям, які не отримують житлові субсидії. Також фонд прагне знизити норми споживання для індивідуального опалення в Україні.

Цього тижня стало відомо про те, що на природний газ для населення з 1 квітня можуть зрости на 40% у разі, якщо не будуть продовжені покладені на НАК “Нафтогаз України” спеціальні зобов’язання з продажу газу для населення на пільгових умовах.

Між тим, Володимир Гройсман різко відреагував на таку заяву і запевнив, що з 1 квітня ціна на газ для населення підвищуватись не буде.

Надзвичайний стан в енергетиці України, згідно з розпорядженням уряду, з 16-го лютого набув чинності. Рішенням Кабміну, зокрема, передбачено застосування графіків погодинного відключення електроенергії кінцевим її споживачам. Крім того передбачено регулярний техогляд енергоблоків атомних електростанцій у вихідні з метою зниження навантаження на енергоблоки і, в разі необхідності, розвантаження енергоблоків.

ЄС закликає активістів припинити блокування залізниці на Донбасі. Там впевнені, що блокада може викликати велику енергетичну кризу, через яку постраждають українці по обидві сторони лінії зіткнення.

В Україні хочуть заблокувати соціальні мережі “ВКонтакте” і “Однокласники”. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Цього року у межах реалізації програми ліквідації місць концентрації ДТП почнеться облаштування наземних пішохідних переходів у відповідності до сучасних міжнародних стандартів.Зокрема, будуть встановлені попереджувальні знаки переходів не тільки на узбіччі дороги, але й над проїзною частиною, що підвищить видимість зони переходу зі 100-150 м до 800-900 м. За необхідності у межах переходу буде встановлено додаткове освітлення та організовані острівки безпеки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*