Сільради регіону «Прибужжя» та гміни Люблінщини підписали Меморандум про співпрацю (фото)

30.11.2016 / Новини

Дев’ять сільрад регіону Прибужжя та 9 гмін Люблінського воєводства Республіки Польща активно співпрацюватимуть.

Про це інформують у прес-службі народного обранця.

Підписання Меморандуму намірів про співпрацю відбулося в рамках діяльності Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя, що створена вперше на Волині з ініціативи народного депутата України Ігоря Гузя.

Кожна із гмін та рад поставили підписи під меморандумом. Поїздка до Польщі та офіційний захід відбулися у м. Грубешів Люблінського воєводства.

Ігор Гузь, ще під час презентації Асоціації озвучив, що поставив перед собою амбітне завдання – посприяти, аби кожна сільська чи селищна рада в моєму виборчому окрузі знайшла партнера-гміну на території Польщі. Під егідою Асоціації працює група, яка допомагає писати проекти місцевим громадам під залучення грантових коштів міжнародних організацій.

Волинську делегацію представляли – сільські голови та громадські активісти з Іваничівського району – Риковичівської та Старолішнянської с/ради, Іваничівської селищної; Володимир-Волинського р-ну – Березовичівської та Заріччанської сільрад; з Любомльського р-ну – Зачернеччівської та Згоранської с/рад, а також – Смідинської сільради (Старовижівський район).

Очолив делегацію голова правління Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Андрій Бокоч та її виконавчий директор Валентина Степюк.

Польську сторону представляли – старости та громадські діячі з Гмін: Коньсковоля, Нємце, Рибчевіце, Високє, Грубешів, Краснистав, Люблін, Тшещани та Звєжинєц.

Сторони обмінялися презентаціями про потенціал своїх територій, обговорили можливі напрямки співпраці, в яких зацікавлені втілювати спільні проекти.

Голова Спілки Гмін Люблінського воєводства Ян Молодецкі висловив, що вони зацікавлені працювати з прикордонними регіонами України.

Андрій Бокоч наголосив, оскільки в нашій державі триває процес децентралізації, а поляки вже успішно таку реформу провели, волиняни мають чого у них повчитися і у перспективі матимуть достойних партнерів в об’єднаних-територіальних громад Польщі. А одне із завдань діяльності Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя – допомогти нашим громадам вивчити позитивний досвід об’єднання польських громад та успішно завершити реформу в нас.

Сільради Прибужжя та гміни Польщі співпрацюватимуть

Сільради Прибужжя та гміни Польщі співпрацюватимуть
Сільради Прибужжя та гміни Польщі співпрацюватимуть

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*