Сільчани на Любомльщині самотужки рятують пораненого лелеку

26.07.2017 / Новини

У селі Красноволя, що на Любомльщині, небайдужі люди рятують пораненого лелеку, якого вже навіть встигли наректи Ваньком.

Як з’ясувалося, молодий птах — єдиний цьогорічний нащадок у своїх батьків — випадково намотав собі на лапу мотузку, що була у гнізді, мимоволі прив’язав себе до нього і тому не міг злетіти з гнізда. Це тиждень тому помітили місцеві жителі і зателефонували до енергетиків, які визволили лелеку.

Але в бузька виявилася ще одна біда: намагаючись щоразу піднятися в небо, він сильно ушкодив лапу і не міг ані ходити, ані відштовхнутися, щоб здійнятися в небо.

Пораненого пернатого красеня взяло під опіку подружжя Степана і Марії Савошів: чоловік облаштував на своєму обійсті місце для «пацієнта», а його дружина разом із сусідками Любов’ю Солодухою і Лідією Прокосою лікують: тричі на день промивають рану та обробляють її різними ліками. А ще мінімум три рази, а то й чотири годують.

«Він, щоправда, окрім риби, нічого їсти не хоче, — каже Марія Савош, — тож мусимо купувати. Але сподіваємося, що звикне і харчуватиметься разом з курми».

Кожного дня птаха виносять на долину, де, він наскільки це можливо, прогулюється, шукає собі поживу.

Рятівники лелеки, якого вже встигли наректи Ваньком, сподіваються, що він таки одужає і зможе самотужки здійнятися у небо, прилетіти до рідного гнізда і радісним клекотанням подякувати людям за порятунок.

DSC_0861 DSC_0870 DSC_0875 DSC_0884

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*