Штраф за порушення безпеки на дорозі пропонують збільшити у 16 разів

10.09.2018 / Новини
Safety first. Beautiful blonde caucasian lady fastening car seat belt.
Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу законопроект щодо посилення відповідальності за нехтування ременями безпеки і мотошоломами.

Таке рішення ухвалено на засіданні комітету, повідомляє прес-служба парламенту.

“Законопроектом пропонується внести зміни до частини 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 850 гривень”, – йдеться у повідомленні.

При цьому наводяться дані Національної поліції, згідно з якими щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисячі людей та травмуються не менше 35 тисяч. “Тобто кожного дня на дорогах України гине понад 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод (ДТП), Україна є одним із лідерів серед європейських країн”, – наголосили у ВР.

Як повідомлялося, законопроект №8492 «Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами)» було зареєстровано у парламенті 18 червня. Його ініціаторами виступила група депутатів, зокрема Антон Геращенко, Вікторія Сюмар, Леонід Ємець, Ганна Гопко та Ірина Геращенко.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*