Шкільні автобуси дістануться тільки «лояльним» районам Волині, – депутат

11.05.2016 / Новини

Волинська облдержадміністрація хоче розподілити шкільні автобуси в залежності від «лояльності» до влади голів райдержадміністрації. Так вважають деякі депутати Волиньради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією сьогодні, 11 травня, – пише інформаційне агентство Волинські новини.

Частину коштів, які належать до нерозподілених залишків, планують витратити на закупівлю 10 автобусів для сільських шкіл, аби забезпечити доїзд учнів. Першою чергою це стосується навчальних закладів, які планують закрити через некомплектність – для їх учнів потрібно організувати можливість їздити до сусідніх шкіл.

Проте в проекті змін до обласного бюджету, при всій його деталізації, не вказано, на які райони закуплять ці автобуси. Голова профільної комісії Анатолій Вітів обурився тим, що в програмі прописані отримувачі покупок розміром у декілька тисяч гривень. У той же час залишається невідомим, кому дістануться автобуси. Депутат вбачає в цьому можливість для маніпуляцій зі сторони Волинської облдержадміністрації. За схожою схемою в ручному режимі виділяли кошти на ремонт доріг. Відтак, без участі депутатів-представників районів, ОДА самостійно розподілила кошти по районах.

У відповідь директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк зауважив, що кошти спрямовуватимуть не на райони, а на обласне управління освіти, яке й обере райони, яким дістануться автобуси.

1 Коментар Шкільні автобуси дістануться тільки «лояльним» районам Волині, – депутат

  1. можу допомогти вирішити проблему- маю автобус,який простоює 9 місяців.Звертайтеся- чи декому важливіше на своїх?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*