Шість причин їсти більше, щоб схуднути

07.05.2017 / Новини, Статті

Професор дієтології Нью-Йоркського університету Ліза Янг назвала шість ознак неправильної дієти, які заважають схуднути.

За словами експерта, в прагнені отримати ідеальну фігуру багато хто допускає ряд грубих помилок, які уповільнюють метаболізм і навіть навпаки – сприяють набору ваги. Зокрема, різке скорочення добової норми калорій і відмова від вуглеводів призводить до стресу.

Для успішного схуднення необхідно вживати достатню кількість калорій. Це допоможе підтримувати нормальну життєдіяльність організму і додасть енергії для спалювання зайвих сантиметрів. Щоб вчасно виправити помилки в харчуванні, дієтолог пропонує звернути увагу на такі «симптоми»:

1. Ви постійно думаєте про їжу

Якщо вас постійно переслідує відчуття голоду – це свідчить про недостатнє харчування. Щоб позбутися від постійних думок про їжу спробуйте додати перекуси між основними прийомами їжі. В такому випадку підійде білкова їжа з додаванням клітковини. Наприклад, порадуйте себе сиром з фруктами або горіхами.

2. Ви пропускаєте основні прийоми їжі

Помилково думати, що відмова від одного з основних прийомів їжі подарує стрункі форми. Кількість уживаних калорій слід скорочувати за рахунок вибору корисних продуктів і правильних порцій. Більш того, дроблене харчування 5-6 разів на день прискорює метаболізм.

3. У вас порушений менструальний цикл

У період дієти ви повинні відчувати себе добре, тому будь-які негативні зміни в організмі повинні насторожити. У першу чергу це стосується циклу. Якщо відбуваються затримки – це означає, що організм відчуває загрозу і намагається зберегти життєдіяльність.

4. У вас постійно болить голова

Причиною цього є недолік глюкози, яку організм отримує з вуглеводів. Жорстке обмеження в калоріях і вуглеводах призводить до падіння глюкози в крові, що тягне за собою низьку працездатність мозку. Щоб уникнути болю, додайте до раціону трохи вуглеводів.

5. Після фізичних навантажень тягне на сон

Якщо після занять спортом хочеться спати – це говорить про нестачу енергії, яка з’являється через погане харчування. Тому, експерт рекомендує додати в раціон трохи більше вуглеводів, головного джерела енергії.

6. Ви постійно роздратовані

Зазвичай дратівливість і поганий настрій властивий тим, хто різко відмовився від звичної їжі. Переходити на правильне харчування слід поступово, замінюючи шкідливі продукти корисними і формуючи новий раціон виходячи з власних уподобань.

Джерело: Новое время

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*