Шість помилок, яких варто уникати, подорожуючи автобусом

30.09.2017 / Новини, Статті

Автобус — улюблений бюджетний транспорт багатьох українських туристів.

До його переваг варто віднести не лише фінансову доступність, а й широкі можливості: на відміну від літаків, автобуси доставляють мандрівників у найвіддаленіші куточки України та закордону. Щоб мандрівка на автобусі пройшла легко і залишилася у пам’яті лише приємним епізодом на шляху до омріяного пункту призначення, варто підготуватися та врахувати кілька нюансів, які на перший погляд не впадають в око.

1. Відсутність речей першої необхідності

Більшість мандрівників-початківців певні, що тут усе просто: навушники і пляшка води. Але чи дійсно цього достатньо? Глянемо глибше. Якщо ви подорожуєте з валізою, яка знаходиться у багажному відділенні, не обійтися без маленької сумочки, рюкзака чи «бананки», куди можна скласти найнеобхідніші дрібниці: документи, гроші, квиток, вологі серветки, телефон та павербенк, жувальну гумку чи льодяники. Якщо мандрівка триває більше кількох годин, у пригоді стане надувна подушка для подорожей, яку сьогодні можна купити на будь-якій заправці чи автостанції. Щоб не витрачати дарма заряд мобільного телефону, не буде зайвим mp3-плеєр із завчасно підготованим плейлистом улюблених треків. Цікава книжка чи фільм на планшеті також допоможуть, щоб час у дорозі пролетів непомітно.

2. Незручний одяг і взуття

Вузькі джинси, тісні сорочки, взуття на підборах — чого тільки не побачиш на сусідах в автобусному турі. Досвідчених туристів одразу видно: легкий і зручний одяг, якого небагато. Головна вимога — одяг не повинен сковувати рухи. До вибору взуття теж варто поставитися уважно: від довгого сидіння ноги набрякають, тож замість вузьких туфель ліпше обрати щось нетісне і зручне.

3. Місця в крайніх рядах

Нерідко молодь, обираючи місце для подорожі автобусом, зупиняє свій вибір на останньому ряді. Але улюблена у шкільному віці «гальорка» не виправдовує сподівань. Найбільший недолік місць в останньому ряду — відсутність можливості відкинути спинку крісла. Після кількох годин поїздки спина починає нити і дуже хочеться змінити положення. Але не варто вдаватися у крайнощі і обирати собі передні місця: світло фар зустрічних автомобілів вночі не дасть виспатися і відпочити. Тож оптимальним варіантом є місця всередині салону. До речі, вони ще й найбільш безпечні. Якщо місце обрати можна не при купівлі, а безпосередньо при посадці, є сенс приїхати раніше і зробити вибір, врахувавши наявність люку та сусідів поблизу.

4. Неуважний вибір перевізника

Цей фактор взагалі мало хто з мандрівників-аматорів бере до уваги. А дарма. У гонитві за дешевим квитком чимало людей ризикують своїм комфортом, обираючи невідомого, неперевіреного перевізника. Сьогодні на ринку автобусних перевезень достатньо відомих гравців, яким можна довіряти. Звертайте увагу на рейтинги і відгуки. Варто зазначити, що ціна не завжди відповідає якості, тож краще орієнтуватись саме на враження інших пасажирів. Також раджу після поїздки залишати власні відгуки: і позитивні, і з зауваженнями. Інші пасажири отримають гарну пораду, а перевізник — цінний фідбек.

5. Їжа, що псується

Погодьтеся, коли їдеш у замкнутому просторі, яким і є автобус, сторонні різкі запахи дуже дратують. Обираючи раціон у дорогу, варто відмовитися від йогуртів та кефірів, адже вони швидко псуються. Крихкі продукти, м’які фрукти, ароматні ковбаси — табу в автобусі. Оптимальний варіант — галетне печиво, крекери, горіхи, сухофрукти, канапки із сиров’яленою ковбасою.

6. Неетичні теми для спілкування

Коли набридає слухати музику, читати чи грати на мобільному телефоні, приходить час знайомитися із сусідами. Це чудова можливість розширити світогляд, завести нових знайомих і весело провести час у дорозі. Але є одне важливе правило: не торкатися у розмові тем релігії і політики. Бо діалог може зайти у непередбачуване і некероване русло та закінчитися конфліктом. У подорожуючих, напевне, є багато цікавих тем, які можна обговорювати із задоволенням, а не дискомфортом. Також не варто забувати про повагу та розуміння сусідів: нав’язувати спілкування, у якому зацікавлена лише одна сторона, неприпустимо ані в автобусі, ані будь-де.

Як бачимо, мандрівка автобусом може бути приємною і комфортною, якщо взяти до уваги поради досвідчених туристів і врахувати важливі нюанси. Тож збирайте рюкзак, обирайте напрям руху і хутчіш купуйте квитки. У світі ще багато незвіданого і цікавого для вас.

Джерело: Новое время

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*