Шість помилок при використанні мікрохвильової печі

06.02.2017 / Новини, Статті

Мікрохвильові печі є майже в кожному будинку, і багатьом людям здається, що вони добре знають, як давати раду цим пристроям.

Однак експерти в галузі здорового харчування з Франції назвали 6 помилок, пов’язаних з використанням мікрохвильових печей, які ні в якому разі не можна робити.

1. Залишати їжу без контролю

Мікрохвильовками часто користуються люди, у яких багато інших справ у домі, але не забувайте про страву, яку готуєте. В іншому випадку виникає ризик перегріву продуктів харчування, що зробить їх шкідливими для здоров’я.

2. Використання пластикових контейнерів

Ви не повинні готувати їжу в мікрохвильовій печі в пластикових контейнерах, оскільки майже всі вони містять бісфенол-А та інші хімічні речовини, що негативно впливають на гормональну систему.

Ці речовини виділяються при нагріванні. Не використовуйте контейнери, які спеціально не призначені для мікрохвильових печей.

3. Відмова від перемішування їжі

У мікрохвильовій печі нагрівання відбувається нерівномірно, тому їжу краще перемішувати в міру приготування. Продукти харчування з високим вмістом води на зразок овочів готуються швидше, ніж м’ясо. Тому якщо ви готуєте м’ясо з овочами, зробіть так, щоб тепло поширювалося рівномірно.

4. Нетерплячість

Правильно встановлений час приготування їжі гарантує її максимальну безпеку і користь для здоров’я. Не витягуйте з мікрохвильовки їжу, яка не приготувалася до кінця, навіть якщо ви дуже поспішаєте.

5. Відмова від кухонних рукавичок

Контейнер всередині мікрохвильової печі нагрівається сильно нагрівається, і якщо ви спробуйте витягти його голими руками, то отримаєте опіки. Тому обов’язково використовуйте кухонні рукавички або рушники.

6. Використання поліетиленової плівки

Навіть якщо ви тільки розморожуєте в мікрохвильовці їжу, все одно не можна залишати її в поліетиленовій плівці. Вона може розплавитися і дати витік шкідливих хімічних речовин.

Джерело: MedikForum

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*