Шість пляжів на Шацьких озерах чекають погодження санітарних комісій

07.07.2016 / Новини

У кількох районах Волині місця масового відпочинку населення взагалі відсутні.

Про це йдеться у матеріалі щотижневика Волинські Новини від 7 липня (№23).

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Волинській області Людмила Панасюк розповіла, що в області визначили 42 місця масового відпочинку населення на воді.

“Наразі погоджено 18 санітарних паспортів: по одному – в Камінь-Каширському, Ковельському, Луцькому, Маневицькому, Любомльському і Шацькому районах (на три бази відпочинку може бути один пляж). Ще шість пляжів на Шацьких озерах надали результати лабораторних досліджень, нині вони – на погодженні” – зауважила посадовиця.

“Ті структури, на балансі яких перебувають водойми, мають звернутися в лабораторний центр і замовити дослідження води акваторії пляжу, питної води й піску на яйцеглист, – пояснює начальник санітарно-епідеміологічного відділу Леся Шведик. – Також мають бути виконані гігієнічні вимоги до зон рекреації водних об’єктів, тобто благоустрій. Щоб було пляжне обладнання, сміттєзбірники, надвірні вбиральні, питне водопостачання, вивішений режим роботи. Паспорт погодження пляжу видає комісія після перевірки всіма службами.

Зі слів спеціалістів, найчастіше виявляють перевищення вмісту бактерій групи кишкової палички (фекальне забруднення), цвітіння води. Якщо проби води не відповідають нормам за мікробіологічними показниками кілька разів, то треба встановити джерело забруднення й усувати причину. Та передусім – встановити знаки, що купання заборонено. Організувати роботу з очищення й благоустрою водойми має власник або утримувач пляжу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*