Що відомо про нового віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

02.09.2019 / Новини

На посаду віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції призначили Дмитра Кулебу.

Дані про нового віце-прем’єра зібрала Українська правда.

Біографія:

Йому 38 років. Народився в Сумах. Дипломат та фахівець з комунікацій, представник України при Раді Європи.

Випускник Київського інституту міжнародних відносин, працює у структурі МЗС з 2003 року. У 2013 році пішов з державної служби та очолив благодійну організацію Фонд культурної дипломатії UART.

Ширшому колу став відомий у період Революції Гідності, яку активно підтримував.

Навесні 2014 отримав запрошення повернутися в МЗС на посаду посла з особливих доручень, де очолив інформаційний напрямок. Саме тоді завдяки Дмитру в міністерстві з’явився напрямок “Культурна дипломатія”.

З 2016 року указом президента Петра Порошенка був переведений на посольську посаду в Страсбург.

Медійно активний, в тому числі відомий завдяки публічному просуванню ініціатив, пов’язаних із захистом прав людини в анексованому Криму, а також підтримці роботи української делегації у ПАРЄ. Через свою активну роботу у Страсбурзі має хороші відносини з європейськими дипломатичними колами.

Кулеба продовжує дипломатичну династію. Його батько – один із найдосвідченіших дипломатів, був послом у Єгипті, Чехії. Зараз займає позицію надзвичайного і повноважного посла у республіці Казахстан.

У 2018 році Дмитро Кулеба написав книжку “Війна за реальність. Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот”, де в тому числі поділився своїм власним досвідом у протидії російській інформаційній агресії.

Зв’язки:

У 2012-2013 роках працював радником віце-прем’єра, екс-голови МЗС Костянтина Грищенка.

Був членом команди міністра Павла Клімкіна, однак в уряд потрапив за рекомендацією прем’єра Олексія Гончарука.

Пряма мова:

“Головне для президента Зеленського – розуміти, що настрої в ключових столицях Європи дуже нагадують події 1938 року. Є бажання розвивати стосунки з Росією за рахунок третіх сторін. І команда президента Зеленського має усвідомити цей ризик і якомога швидше сформувати свій зовнішньополітичний блок”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*