Шацьким школярам розповіли, як боротися з цькуванням (ФОТО)

04.12.2018 / Новини

У Шацькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості було проведено профорієнтаційний урок для учнів 11-их класів Шацької ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназії.

Захід провели за участю представників відділу сім’ї та молоді Марія Сидорук, Оксани Левак, віддлу освіти, молоді та спорту Шацької РДА, гуманітарного відділу Шацької ОТГ Галина Положевець, – інформує прес-служба установи.

Основною метою уроку є протидія дитячого насильства, адже насильсьво негативно впливає на навчання і добробут учнів.

Окремо акцентовано увагу школярів на таку форму насильства як булінг. Це агресивна поведінка щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження. Від булінгу страждають і агресори, і жертви.

Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психо-емоційного розвитку. Вони потребуватимуть підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у школі, але й протягом усього їх подальшого життя.

Школярам розказали як протидіяти насильству, куди звертатись за допомогою. Освіта є ключовою умовою для побудови мирного суспільства, але для дітей школа насправді не є безпечним місцем.

Кожного дня перед учнями постають різні небезпеки, у тому числі бійки, змушування вступати в різні угруповання, булінг (і особисто, і онлайн), насильницька поведінка, сексуальні домагання та інші насильства. У короткостроковій перспективі це впливає на їхнє навчання, а в довгостроковій може призводити до депресії, тривожності та навіть самогубств.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*