Шацький район увійде до Ковельського госпітального округу

29.08.2016 / Новини

Медичну реформу, розпочату ще в 2010 році, продовжують втілювати на Волині.

Так, уже є пропозиції про створення 4 госпітальних округів. Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 29 серпня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Як пояснив очільник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, спеціалізована допомога має централізуватися. У межах центру може бути декілька лікарень інтенсивного лікування. Одним із критеріїв є часова доступність до центру – в межах 60 хвилин за наявності твердого покриття.

Так, на Волині пропонують створити 4 госпітальні округи: Луцький (місто Луцьк, Горохівський, Ківерцівський, Луцький, Рожищенський райони – 432 тисячі населення), Ковельский – (Ковельський, Турійський, Любомльський, Ратнівський, Старовижівський, Шацький райони – 275 тисяч населення), Нововолинський (місто Нововолинськ, Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський райони) та Камінь-Каширський (Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький райони).

Водночас, наголосив Ігор Ващенюк, остаточного рішення про створення цих округів на рівні Кабміну ще не прийняли, ці 4 округи – це наміри.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*