Шацький кінолог на міжнародних змаганнях виборов перше місце

22.06.2016 / Новини

Службова собака спеціалізується на пошуку тютюнових виробів, що контрабандним методом перевозяться через українсько-польський кордон у пункті пропуску «Ягодин».

У міжнародних змаганнях кінологічних команд митних органів та Національної поліції, що відбулися нещодавно в місті Ірпінь Київської області, взяв участь інспектор прикордонної служби, мешканець Шацька –  Юрій Лук’янчук зі своєю улюбленицею німецькою вівчаркою Ханною.

Службовий собака, з яким прикордонник працює протягом року, на змаганнях продемонстрував чудовий результат у категорії «Пошук тютюнових виробів» і зайняв І-ше  місце.

Про це пише Шацький край.

3-річна Ханна спеціалізується на пошуку тютюнових виробів, що контрабандним методом перевозяться через українсько-польський кордон у пункті пропуску «Ягодин».

Як розповів Юрій Лук’янчук, собака сумлінно виконує свої службові обов’язки і неодноразово допомагав працівникам митниці виявляти приховані цигарки. Особистим рекордом Ханни є знайдені в автомобілі 13 ящиків (6 тисяч пачок) контрабандного товару.

“Для Ханни це були перші змагання. Собака без особливих труднощів зрозумів суть поставлених завдань, яка полягала в огляді багажу і транспорту, і першим з-поміж суперників справився з ними. В результаті нас привітали з зайнятим І місцем і вручили два кубки – від Президента асоціації кінологічної спілки України та від Державної фіскальної служби України”, – ділиться враженнями кінолог.

Загалом, у змаганнях взяла участь 21 команда працівників кінологічної служби з України, Молдови, Польщі, Білорусі та собаки різних порід: німецькі та бельгійські вівчарки, кокер-спаніелі, лабрадори, такси.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*