Шацьку школу “одягли” у вишиті рушники

26.05.2016 / Новини

Учні та вчителі Шацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів згадали споконвічні народні традиції.

Про це інформує Шацький край.

Від найменших до найстарших – майже всі учні школи прийшли цього дня у вишиванках. Блузи, сорочки, сукні, спіднички, краватки у хлопчиків вражали ідентичними орнаментами, чорно-червоними і барвистими кольорами.

Оригінальними у своєму вишитому вбранні були і вчителі – на сорочках цвіли соняшники, маки, волошки, ромашки. У вишиванки одягнулися директор школи Валерій Михальчук, секретар і навіть медична сестра.

014d5537ded2e471592de4323559cc75

Саму ж школу вбрали у вишиті рушники. Старовинні і сучасні, вони прикрашали кожне підвіконня шкільного коридору і всі класи. Вчителі-філологи прикрасили стіни школи творчими роботами з власної колекції: портретами Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, вишитими текстами гімну України, Шевченкового «Заповіту».

У фойє навального закладу встановили великий екран, на якому здійснювалася презентація історії української вишиванки, візерунків, властивих кожному регіону держави, їх символіки.

Школярі на перервах слухали мелодії українських пісень та переглядали сценку «Сватання на Гончарівці» у виконанні учнів 8-го класу Аліни Боровець та Андрія Бойчуна – призерів районного конкурсу театральних колективів.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*