До Шацької об’єднаної громади на фінансування перейде частина освітянських установ району

22.12.2016 / Новини

На координаційній раді з питань місцевого самоврядування активно обговорювалося питання фінансування деяких бюджетних установ у 2017 році.

Так, як зазначив голова Шацької районної ради Сергій Карпук, в районі є 13 установ, які фінансуються із районного бюджету. Але зі створенням об’єднаної громади, яка забере левову частку фінансів району (зокрема, й субвенцій з державного бюджету), й досі не визначено, як будуть фінансуватися решта установ.

Коли заклади освіти – 7 шкіл та НВК с.Мельники – перейдуть в управління об’єднаної громади та матимуть пряму субвенцію з державного бюджету (відділ освіти буде здійснювати лише методичний супровід), то що робити із такими закладами, як ДЮСШ, БДЮТ, музична школа? Куди перейде в управління й ФАП с.Світязь, який ще цього року належить до Шацької амбулаторії, а вона, в свою чергу, з нового року буде підпорядкована об’єднаній громаді?

Планувалося, що заклади позашкільної освіти з районної комунальної власності будуть передані в об’єднану громаду, проте із цим виникає чимала юридична тяганина (зокрема, із оформленням нової юридичної структури), і чи встигнуть це зробити до нового року – ще питання.

Тож поки що було вирішено докладніше розібратися та проконсультуватися із юристами про саму процедуру передачі установ, хоча рішенням останньої сесії Шацької селищної ради було надано згоду на їх прийняття на свій баланс.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*