Шацькі рятувальники нагадали правила експлуатації електричних та газових приладів (ФОТО)

31.08.2017 / Новини

30-го серпня у селі Шацьк рятувальники разом із працівниками поліції завітали до помешкань самотніх літніх людей, де провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з правил пожежної безпеки в приватних будинках.

Надзвичайники звернули увагу громадян на основні правила експлуатації електричних та газових приладів і використання пічного опалення у жилих приміщеннях, а також застерегли не розпалювати багаття у непристосованих місцях, поблизу будинків й на відкритих територіях, – інформують у прес-службі рятувальників.

На завершення розмови працівники ДСНС надали громадянам застережні листівки, у яких наводяться поради з питань безпечної життєдіяльності.

Як свідчить статистика, основними причинами пожеж залишається недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перевантаження або несправність електромережі та побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники у місцях, що легко доступні для дітей майже завжди призводять до пожеж у помешканнях.

Тож, рятувальники радять завжди дотримуватися простих правил безпеки у побуті:

– не куріть у ліжку;

– слідкуйте за станом та справністю електромережі;

– у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

– не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

– намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

– подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки не рідко можуть стати причиною займання.

До слова, усього з початку року на території Волинської області виникло понад 843 пожежі, під час яких загинуло 24 особи.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*