Шацькі поліцейські нагадали дітям про безпечні канікули

04.06.2018 / Новини

З настанням літа зростає кількість подій щодо дитячого дорожньо-транспортного травматизму, фактів безвісного зникнення дітей, їх бездоглядності, доведення неповнолітніх до стану сп’яніння дорослими особами, продажу підакцизних товарів неповнолітнім, нещасних випадків на водоймах.

Про це йдеться на Facebook-сторінці шацьких правоохоронців.

Так, впродовж 2017-го року на території Шацького району було зафіксовано:

– 5 дорожньо-транспортних пригод за участі дітей (4 з яких у літній період);

– 9 фактів безвісного зникнення дітей, 5 з яких у літній період (місце знаходження усіх дітей було встановлено);

– 1 випадок виявлення невідомої дитини під час літнього сезону відпочинку громадян;

– 17 фактів доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння дорослими особами;

– виявлено 6 порушень правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами за участі дітей, з них 4 випадки продажу підакцизної продукції неповнолітнім особам, 2 факти здійснення торгівлі слабоалкогольними напоями (пивом) неповнолітніми особами.

Однак, в 2018 році на території сусіднього Любомльського та Камінь-Каширського району зафіксовано 2 нещасні випадки на водоймах за участю дітей, а саме на ставках.

В зв’язку з цим, Шацьке відділення поліції ЗАКЛИКАЄ батьків належним чином виконувати обов’язки щодо забезпечення необхідних умов догляду, виховання та проживання дітей. Пам’ятайте, що безпека дітей залежить саме від піклування дорослих.

“Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Згідно із Кримінальним кодексом України (ст.166) злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки, карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін”, – наголошують у поліції.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*