Шацькі обранці створили тимчасову комісію, щоб контролювати бізнес

26.07.2016 / Новини

На останній черговій сесії Шацької районної ради було створено тимчасову комісію з питань сплати збору податку з доходів фізичних осіб на території району та збільшення бази оподаткування надходжень до районного бюджету за третій квартал 2016 року.

Про це інформує Шацький край.

У цю комісію увійшли як депутати районної ради, так і представники деяких структур. Про основні завдання новоствореної комісії та перші результати її роботи розповів голова районної ради Сергій Карпук.

За словами посадовця, тимчасову комісію створили без особливого ентузіазму. А її головою обрали депутата Наталію Новікову.

“Комісія працюватиме у двох режимах – виїзних та кабінетних засідань. До її роботи залучатимуться представники податкової інспекції, національної поліції, фінансового управління Шацької райдержадміністрації, Центру зайнятості, управління захисту економіки у Волинській області та управління Держп­раці у Волинській області. Тобто бачимо, що задіяні відповідні серйозні структури, які мають права та повноваження дещо більші, ніж у депутатів. Особлива увага комісії буде сконцентрована на сплаті акцизу від продажу підакцизних товарів, що особливо актуальне в літній сезон”, – зазначив Сергій Карпук.

Як каже голова районної ради, головна мета ткого кроку – робота підприємців у правовому полі, щоб разом з тим наповнювався місцевий бюджет. Тобто основна мета діяльності комісії – профілактика, а не на­лякати чи придушити бізнес.

Тимчасова комісія працюватиме до кін­ця третього кварталу, за резуль­татами її роботи буде підготовлено звіт і поданий на розгляд сесії районної ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*