Як Шацькі ліси рятують від пожеж

06.08.2016 / Новини

Основним завданням лісівників є охорона, збереження та примноження зелених лісонасаджень.

Щорічно на Волині від лісових пожеж потерпає до 100 гектарів лісів. І більшість з них виникає через необережну поведінку людей з вогнем, порушенням правил пожежної безпеки при роботі та відпочинку в лісі.

Про це пише “Район.Шацьк”.

Як повідомив Ярослав Кропивник, інженер держпідприємства «Шацьке учбово-дослідне лісове господарство», підприємством з метою забезпечення охорони лісів від пожеж протягом пожежонебезпечного періоду проведено ряд заходів: на пожежних вишках встановлено дві телевізійні системи спостереження, на яких щоденно пожежними сторожами проводиться спостереження за лісовими масивами; здійснюється щоденне патрулювання лісовою охороною особливо небезпечних щодо ймовірності виникнення пожеж хвойних насаджень; створено 100 км нових мінералізованих смуг та проведено 100 км догляду за вже існуючими мінералізованими смугами.

Також працівниками лісової охорони постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки в лісі.

Проте ряд цих профілактичних та попереджувальних заходів не може забезпечити надійну охорону лісів від пожеж. Тільки свідоме і бережне ставлення кожного громадянина до лісового багатства, обережність при поводженні з вогнем та легкозаймистими речовинами можуть знизити до мінімуму можливість виникнення лісових пожеж та знищення лісових масивів.

Лісоводи просять усіх громадян бути дуже обережними в поводженні з вогнем при роботі і під час відпочинку в лісі. А в разі виникнення пожежі в лісі негайно повідомляти про це в ДП «Шацьке УДЛГ» (тел. 2-02-05) або працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (тел. 101).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*