Шацька ОТГ придбала сучасний автогрейдер (ФОТО)

13.12.2018 / Новини

На формування інфраструктури Шацької об’єднаної територіальної громади у 2018 році з державного бюджету спрямували більше 2,6 млн грн. В такий спосіб держава здійснює фінансову підтримку новостворених ОТГ.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Шацьку об’єднану територіальну громаду створено на початку 2016 року. Проживає тут близько 9 тис. чоловік. Натомість, розподіл інфраструктурної субвенції здійснюється відповідно до кількості сільського населення, яке проживає в об’єднаній тергоромаді.

Зокрема, для зміцнення матеріально-технічної бази місцевого комунального підприємства ще восени в Шацькій обʼєднаній територіальній громаді придбали автогрейдер. На це витратили 2,3 млн грн інфраструктурної субвенції, ще 140 тис. грн – співфінансування з місцевого бюджету.

До слова, планували витратити більше, але завдяки проведенню тендерних процедур вдалося зекономити 60 тис. грн. Ці кошти спрямували на реалізацію іншого не менш важливого проекту.

Між іншим, автогрейдер українсько-білоруського виробництва: запчастини білоруські, однак зібрали його в Україні. Наданий він ТОВ “Торговий дім «Будшляхмаш” м. Бровари Київської області.

Що ж стосується іншого інфраструктурного проекту, що реалізують на теренах Шацької ОТГ, то це реконструкція мереж вуличного освітлення від КТП № 334 по частині вул. Незалежності, частині вул. 8 Березня і частині вул. Вишневій в смт Шацьк. Загальна вартість робіт – близько 400 тис. грн.

Реалізація проекту триває. Адже вже найближчим часом очікують надходження останнього траншу інфраструктурної субвенції. Для Шацької ОТГ – це 300 тис. грн.

Довідково:

Для 40 волинських громад на 2018 рік передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ в розмірі 106 млн 421,900 тис. грн (розподіл обсягу субвенції затверджено розпорядженням КМУ від 4 квітня 2018 року № 201-р).

Станом на 6 грудня 2018 року ОТГ подали 183 уточнених проектних заявок. Відсоток освоєння отриманих коштів – 78,2 %.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*