Шацьк: у районному ДРАЦСі говорили про права жінок та дітей (ФОТО)

25.01.2018 / Новини

У четвер, 25-го січня 2018-го року Шацьким районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану ініційовано зустріч працівників юстиції з представниками громадських організацій, студентської молоді.

Про це йдеться на сторінці Шацького ДРАЦСу у Facebook.

Зустріч присвячувалась обговоренню питання правового регулювання захисту прав жінок та дітей.

Адже Конституцією України, Конвенцією про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок та Конвенцією ООН про права дитини забезпечується: принцип рівноправності чоловіків і жінок, юридичний захист прав жінок та інтереси дитини. Захист прав людини – одне з головних завдань кожної демократичної держави.

Одним із ключових органів з питань захисту прав людини і забезпечення справедливості є Міністерство юстиції України.

Представник державної виконавчої служби Ірина Калішевич акцентувала увагу на питанні права жінок та дітей на належне утримання (аліменти) за Сімейним кодексом України, примусовому виконанні рішень про стягнення аліментів, відповідальності за їх несплату, захисті прав жінок та дітей у виконавчому провадженні.

Також зупинилась на міжнародному врегулюванні стягнення аліментів на дітей та інших видів утримання. А ще повідомила присутнім про новели законодавства (чинні чи такі, які ще планується прийняти) щодо належного утримання дитини.

Начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Орися Дужа розповіла про права матері в аспекті державної реєстрації народження дитини. Підбиваючи підсумки зустрічі, подякувала всім громадським організаціям за внесок у роботу з вирішення проблемних питань щодо дітей та жінок, дотримання їх прав, оскільки дана група населення є соціально вразливою.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*