Шацьк: голова й депутати будуть, а староста – ні

27.03.2016 / Новини

27 березня в Шацькому районі обирають селищного голову об’єднаної громади. За посаду змагається кілька претендентів, у тому числі й ті, хто нині займає ті чи інші місця в органах самоврядування та районній владі.

Загалом у неділю українці обирають депутатів та голів 10 об’єднаних громад та 47 кількість старост. Але якщо в Озерному краї райцентр та навколишні села отримають нового голову та депутатів, то старост на Волині як не було, так і нема: якщо 19 визначать у Одеській, за 18 проголосують у Хмельницькій, 6 – у Тернопільській і 4 – у Дніпропетровській обл., то на Волині посада старости як ключової посадової особи в об’єднаних територіальних громадах наразі залишається віртуальною.

Хоча в довоєнний період, коли на Волині була польська влада, інститут старост працював на повну потужність. Так само він розвивався і в період гітлерівської окупації. Щоправда, потім факт перебування на цій посади був прирівняний до допомоги нацистським окупантам, відтак усіх старост та членів їхніх родин було репресовано.

А першого в Україні періоду Незалежності старосту люди образи в січні цього року у селі Ірдинь Білозірської сільської об’єднаної територіальної громади Черкаської обл. Ним став Олександр Максимов.

Волинська газета

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*