Шацький нацпарк відвідав міністр екології та природних ресурсів України

30.06.2019 / Новини

В адміністрації Шацького національного природного парку 28-го червня відбувся круглий стіл, під час якого обговорили нагальні проблеми та реалізацію проекту каналізування населених пунктів навколо озера Світязь.

Про це інформує прес-служба Шацького НПП.

В обговорені взяли участь Остап Семерак – міністр екології та природних ресурсів України, Володимир Бондар – заступник Голови Держлісагентства, Василь Полуйка – заступник міністра екології та природних ресурсів України, Олександр Кватирко – начальник управління Волинського ОУЛМГ, Марія Христецька – директор Шацького НПП, Сергій Карпук – голова Шацької районної ради, Віталій Яльницький – заступник голови Шацької ОТГ та представники фірми-підрядника ТзОВ «Вельт-Капітал».

Нагадаємо, що саме за співфінансування Міністерства екології та природних ресурсів України (було виділено 25 млн грн) та за сприяння Остапа Михайловича у 2018 році проект каналізування почали реалізовувати.


Марія Христецька розповіла про роботу парку, окреслила пріоритетні напрямки діяльності та нагальні проблеми, з якими парк зіштовхується кожного літнього відпочинкового сезону, зокрема, проблему боротьби зі сміттям. 

Наголосив на позитивних змінах, які стануть можливими завдяки реалізації проекту каналізування Сергій Карпук. Також він порушив питання ремонту гідротехнічних споруд, зокрема, шлюзів-регуляторів, які допоможуть врегулювати рівень води у Шацьких озерах.


Про технічні аспекти роботи та що встигли зробити з початку реалізації проекту розповів Олександр Долгов, керівник проекту ТзОВ «Вельт-Капітал».


Після завершення обговорення учасники мали змогу оглянути об’єкти, де вже реалізували та реалізовують проект каналізування. Крім того вони відвідали центральний пляж в с. Світязь та зауважили позитивні зміни, які тут відбулися.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*