Шацькі лісівники постійно патрулюють ліси в спеку за активного притоку відпочивальників

06.09.2019 / Новини

Добігає кінця сезон відпочинку на Шацьких озерах. Тисячі туристів зі всієї України із заздрістю спостерігали за тими, кому випало жити і працювати поблизу перлини Волині.

Шацький край, крім озер, славиться ще й лісами. Тут працюють сотні лісівників. Від них і дізнаємося, що таке працювати серед краси, – інформують у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Головний лісничий ДП «Шацьке УДЛГ» Микола Кузнєцов розповідає, що збільшення у декілька разів потоку людей потребує великої роботи над збереженням лісів.

Від весни і до сьогодні на Волині утримується найвищий клас пожежної безпеки. Патрулювання лісів за такого притоку відпочивальників – першочергова опція лісової охорони.

На жаль, ще не швидко наші відпочивальники, які голосно потребують європейського сервісу на Шацьких озерах, будуть по-європейськи справлятись зі сміттям… Доводиться це робити лісівникам. І в лісових масивах, особливо тих, що поблизу зон відпочинку, і в рекреаційних пунктах.

І такі обов’язки у шацьких лісівників – справа додаткова, майже «хобі». Тому що виконання основних лісівничих завдань ніхто не відміняв.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*