Шацька лікарня отримала новий рентген-апарат

06.01.2022 / Новини

Шацька лікарня отримала новий рентген-апарат. Такої обновки, діляться лікарі, вже давно чекали з нетерпінням. Колишнє обладнання вже “віджило своє”, часто виходило з ладу, а протягом останнього року районна лікарня була по кілька днів без рентгену.

У часи пандемії, кажуть медики, це неприпустимо для медзакладу, адже такі обстеження – основний метод діагностики ковіду, йдеться у сюжеті 12 каналу.

“Без рентген-обладнання дуже важко працювати, а старе обладнання виходило часто з ладу і це дуже утруднювало діагностичний процес”, – каже медичний директор КНП “Шацька районна лікарня” Роман Вензловський.

“В нас виникла потреба у придбанні нового апарату. Ми звернулися за допомогою на всі рівні, куди тільки могли, і з 4 таких потоків грошей було придбано цей апарат: це гроші соцеконому, гроші обласного бюджету, гроші громади і гроші районної Ковельської ради”, – пояснює директорка лікарні Світлана Крецу.

Вартість нового апарату становить понад 2,5 мільйона гривень. Левову частку, а саме 1,4 мільйона, виділили з державного бюджету. Це стало можливим завдяки сприянню народного депутата Степана Івахіва.

Новий апарат виробництва провідної корейської компанії. Лікарі кажуть: для них таке придбання – на вагу золота. Адже особливо у час пандемії лікарня без рентгену, як то кажуть, все одно, що без рук. А він – один на всю лікарню.

“Він є сучасним, цифровий, відповідає всім вимогам України та ЄС. Дозволить швидко та якісно обстежувати пацієнтів, вчасно ставити діагноз і покращить лікування пацієнтів”, – пояснює Роман Вензловський.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*