Шахта № 10 «Нововолинська» — на межі затоплення: Гузь вимагає негайного візиту очільника Міненерго

16.09.2020 / Відео, Новини

Шахта № 10 «Нововолинська» — на межі затоплення. 

Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат Ігор Гузь.

Зі слів парламентаря, в Україні наразі будується єдина нова шахта, в Нововолинську. В об’єкт вкладений чималий ресурс. Але шахта сьогодні не просто на межі закриття, вона під загрозою затоплення. Адже вже 10-го жовтня без роботи залишаться люди, які роками викачують воду з копальні.

Тож нардеп звернувся до Прем’єр-міністра, щоб на Волинь терміново приїхала в.о. міністра енергетики Богуславець.

“Нова влада – “Слуги народу”, зокрема, Прем’єр-міністр Шмигаль, в.о. міністра енергетики пані Богуславець — “нуль”, не реагують на цю проблему. Ніхто й ні разу не звернув увагу, що фактично зараз 10 шахта не просто на межі закриття, вона на межі затоплення. Буквально до 10 жовтня стоїть питання, чи будуть працювати ті люди, які упродовж років відкачують воду з шахти.

Першочергово звертаюся до пана Шмигаля: дайте доручення у терміновому порядку, аби пані Богуславець приїхала на Волинь, зібрала колектив шахти і чітко сказала, який план дій. Це вимога не тільки від гірників “десятки”, але й шахт № 9 і “Бужанської”, – зауважив Ігор Гузь.

“Десятка” у Нововолинську — єдина в Україні, яка будується. Щоправда, триває цей процес кілька десятків років. І з держбюджету на це будівництво вже спрямували мільярд 300 мільйонів гривень платників податків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*