Шачанини задоволені роботою суду

27.05.2016 / Новини

Відвідувачі судів Волинської області позитивно оцінюють їхнє функціонування. Середня оцінка якості роботи судів в цілому по 19 судах області коливається в межах 4,06 – 4, 98 за п’ятибальною шкалою.

Про це стало відомо під час презентації результатів опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів,- інфомує ВІП.

Опитування проводилось впродовж листопада 2015 – лютого 2016 року громадською організацією «Громадсько-консалтингова група «ПАРТНЕР» у рамках проекту «Опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів з використанням карток громадського звітування» за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

Керівник проекту Оксана Гичук повідомила, що основними вимірами для опитування були шість категорій: доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, сприйняття роботи працівників апарату суду, дотримання термінів судового розгляду та сприйняття роботи суддів.

До речі, найбільш висока якість якої досягли суди Волині, виявлена в категорії «сприйняття роботи суддів». Тут середня оцінка сягала 5 балів. Оксана Гичук також розповіла, що найвищу середню оцінку (4,98) отримав Шацький районний суд.

Цікаво, до речі, що аналіз показав, що жінки більше задоволені роботою судів, ніж чоловіки.

Радник з питань роботи з громадянським суспільством Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Марина Руденко констатувала, що суди Волинської області у порівнянні з іншими областями отримали значно вищі оцінки. Здебільшого відвідувачі судів невдоволені відсутністю вай-фаю у судах, а також спеціальних терміналів, де можна оплатити судовий збір тощо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*