Сезон дорожніх робіт в Україні має початися 1-го березня

02.02.2020 / Новини

Комплексне дорожнє будівництво стартує в Україні 1 березня.

Про це Прем’єр-міністр Олексій Гончарук сказав на презентації планів роботи Укравтодору “Дороги UA 2020”, повідомляє Укрінформ.

“Я хочу звернутися до усіх органів державної влади. У нас завдання задеклароване – із 1 березня має розпочатися масштабне будівництво. Тобто, настільки швидко, наскільки погода нам дозволить, ми маємо вийти і будувати”, – наголосив Гончарук.

Він закликав усіх готуватися до максимально раннього початку сезону дорожніх робіт.

“Ми з боку органів державної влади спробуємо усі процедури, тендери, папірці, проєкти завершити до цього моменту. Звичайно, не по всіх об’єктах, тому що там є певна логіка, але по достатній кількості, для того щоб завантажити усі наявні потужності”, – заявив глава уряду.

Гончарук наголосив на тому, що якісні дороги Україні необхідні, адже без них не може бути стрімкого економічного зростання, бо логістика впливає на багато речей у сучасному світі.

”Чим швидше ми побудуємо хороші дороги, тим швидше буде зростати наша економіка, тим швидше ми зможемо собі дозолити підвищувати соціальні стандарти. Дороги – це ще й робочі місця, податки”, – підкреслив він.

За його словами, в уряді запланували у 2020 році відремонтувати та побудувати не менше 4 тис. кілометрів доріг місцевого та державного значення. Для цього в Дорожньому фонді тільки на цей рік закладено понад 66 млрд грн.

“Мова не по ямковий, а про якісний ремонт та будівництво”, – підкреслив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня Кабінет міністрів затвердив Дорожню стратегію на 2020 рік, відповідно до якої в Україні буде запроваджене комплексне дорожнє будівництво.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*