Сесія Любомльської райради: тривалий збір кворуму, зміни до бюджету, кадрові питання

21.06.2019 / Новини

Депутати спрямували кошти, як надійшли до районного бюджету, на потреби розпорядників та реалізацію окремих районних програм.

Зазвичай сесія самоврядного органу розпочинається з виконання Державного гімну України. У випадку ж з Любомльською райрадою цій процедурі останнім часом передує ще одна: очікування, допоки збереться кворум, яке іноді може тривати довше, ніж розгляд питань. Часом керівникам ради доводиться мало не за руку приводити обранців до сесійної зали. На жаль, було так і у п’ятницю, 21 червня, — початку засідання довелося чекати добрих півгодини.

Серед ключових питань — внесення змін до районного бюджету. Начальник управління фінансів Оксана Самойліч, яка інформувала з цього приводу, повідомила про дотації і субвенції, які надійшли до районного кошторису з бюджетів інших рівнів, а також зазначила, що має місце перевиконання дохідної частини на понад мільйон гривень.

Ці кошти депутати вирішили спрямувати на потреби розпорядників. Зокрема, найбільше — понад 450 тисяч виділили на потреби установ, підпорядкованих районному відділу освіти. 230 тис. грн. — передбачено Любомльському ТМО, значна частина цієї суми піде на облаштування приміщення для встановлення комп’ютерного томографа. Майже 200 тисяч гривень дісталося районній раді на поточні видатки.

Щодо місцевих рад, то 70 тисяч гривень виділили Згоранській сільраді: 30 — на облаштування рятувального поста, 40 — на капремонт вуличного освітлення у селі Заозерне; 25 тис. грн. на умовах співфінансування було виділено міськраді на утримання інклюзивно-ресурсного центру.

Виділялися й кошти на реалізацію окремих районних програм: розвитку сільськогосподарського виробництва (20 тис. грн.), фізкультури та спорту (10 тис. грн. на проведення чемпіонату району з футболу).

Йшлося і про кадрові питання: чинному директору КП «Любомльська районна друкарня» Володимиру Солом’янюку продовжили контракт на три роки.

На сесії депутати також проаналізували стан організації оздоровлення дітей шкіл району в літній період, розглянули майнові, організаційні та інші питання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*