Середня зарплата на Волині: кому зараз платять найбільше

31.05.2019 / Новини

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві меблів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, у сфері фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,9–1,7 раза.

Зазначимо, що на Волині середня номінальна заробітна плата штатних працівників у квітні становила 8189 грн (в Україні – 10 269 грн), що в 2 рази вище мінімального її рівня, передбаченого законодавством (4173 грн) та на 21,1 % більше, ніж у квітні 2018 р.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

За рівнем зарплати Волинь випередила Житомирську, Кіровоградську, Сумську, Тернопільську, Херсонську та Чернівецьку області.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати впродовж квітня збільшилась на 0, 1% і на 1 травня 2019 р. становила 14,3 млн грн, що дорівнює 1,1 % фонду оплати праці, нарахованого за квітень.

Вчасно не отримали заробітну плату 2 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, кожному із них не виплачено в середньому по 5920 грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*