Сенцова і Кольченка можуть обміняти на утримуваних в Україні росіян, – ЗМІ

22.10.2016 / Новини

Київ веде переговори щодо можливого рівноцінного обміну українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка на росіян, які утримуються під вартою в Україні.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело.

За словами співрозмовника агентства, відмова Мін’юсту Російської Федерації видати Сенцова і Кольченка згідно з Конвенцією про передачу засуджених осіб від 1983 року “була очікуваною”.

“Українська сторона продовжить домагатися видачі Сенцова і Кольченка по дипломатичних каналах у рамках процедури обміну громадянами. У цьому випадку громадянство обмінюваних осіб значення не має”, – сказав він.

Джерело також не виключило, що засуджені на тривалі терміни українці будуть помилувані президентом РФ Володимиром Путіним, як це було у випадку з Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Солошенком, а також Надією Савченко.

Співрозмовник агентства нагадав, що Савченко перед поверненням на батьківщину була помилувана президентом РФ, а російські військовослужбовці, які одночасно з нею повернулися на батьківщину, Євген Єрофєєв і Олександр Александров – президентом України Петром Порошенком.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*