Сенат Польщі прийняв скандальний закон про заборону “бандеризму”

01.02.2018 / Новини

Сенат Польщі прийняв без поправок закон про Інститут національної пам’яті Польщі, в якому передбачено кримінальну відповідальність за заперечення так званих “злочинів українських націоналістів” проти поляків.

Про це повідомляє Укрінформ.

За це й закон проголосувало 57 сенаторів, в основному правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS), проти – 23 сенатори опозиційних сил, ще двоє утрималися.

Продягом дня у Сенаті спочатку у комісіях, а потім на засіданні верхньої палати парламенту велася бурхлива дискусія щодо того, яким буде зміст цього закону.

Опозиційні депутати наполягали, що цей законопроект є невдалим і його потрібно змінити, оскільки він запроваджує цензуру в Польщі на ведення дискусій у питанні провини поляків за злочини під час Другої світової війни і погіршує відносини з іншими країнами, зокрема Ізраїлем та США.

Провладні депутати наполягали, що законопроект потрібно прийняти із запропонованими поправками, аби уникнути ситуацій, коли Польщу і польський народ безпідставно звинувачуватимуть у злочинах проти євреїв.

Державний департамент США закликав Польщу переглянути законопроект про Інститут національної пам’яті. Сполучені Штати стурбовані наслідками цього закону для відносин Польщі зі Сполученими Штатами та Ізраїлем.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*