Що сталося з “Приватбанком” і чого чекати вкладникам (відео)

19.12.2016 / Новини

“Приватбанк” – націоналізували, в НБУ стверджують, що іншого шляху не було. Адже “Приват” визнали неплатоспроможним і врятувати кошти 20 мільйонів вкладників могла лише держава.

Про це інформує “Канал новин 24”.

Нацбанк ще раніше попереджав про проблеми у “Привата”. банку, нібито, не вистачало грошей для докапіталізації. І грошей не маленьких – майже 150 мільярдів гривень. Та менеджери банку запевняли, що це все чутки і безпідставні нападки. Але протягом останніх тижнів відбивати інформаційні атаки стало не можливо.

“Приватбанк” обслуговував 20 мільйонів клієнтів. Якщо б він впав, впала б і вся банківська система. Представники НБУ 30 разів за рік зустрічались з адміністрацією банку. Однак там грошей, кажуть, на докапіталізацію не знайшли. Тому вчора о півночі – після довгих нарад – уряд вирішив, що “Приват” треба націоналізувати.

Найбільший банк в Україні продали за символічну суму – одну гривню. Відтепер, 100% акцій належать державі. Та в НБУ запевняють клієнти зміни власників не відчують.

Тимчасові труднощі виникнуть лише у юридичних осіб. Сьогодні їхні рахунки обслуговувати не будуть – триває зміна реквізитів. В НБУ налаштовані оптимістично. Підстав для паніки, кажуть, немає. Люди знімають лише незначні суми з приватних рахунків, тож сподіваються, не кинуться забирати і депозити.

Захистити рахунки українців пообіцяв і Президент.

Для посилення захисту вкладників “Приватбанку”, у якості невідкладного я подав до Верховної Ради законопроект, який надає додаткові гарантії вкладів громадян у цій установі. Вони будуть такі ж самі як і для “Ощадбанку”,– зазначив Порошенко.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*