Що робити, якщо не вмикається телефон: 4 лайфхаки

21.10.2017 / Новини

Якщо вам не вдається увімкнути ваш смартфон, не несіть його відразу в ремонт. Є кілька нескладних дій, які допоможуть запустити пристрій.

Якщо ваш смартфон потрапив під воду, то спершу його треба ретельно висушити. Однак, якщо ви впевнені, що пристрій сухий, то ці маніпуляції допоможуть його увімкнути, пише Лайфхакер.

1. Примусове перезавантаження

Темний екран і жодної реакції на будь-які дії? Це може означати, що телефон просто завис. Спробуйте перезапустити гаджет за допомогою апаратних клавіш.

Як перезавантажити iPhone

Щоб перезавантажити iPhone 6s і старіші моделі затисніть клавішу “Додому” разом з верхньою (або бічною) кнопкою на 10 або більше секунд до появи логотипу Apple.

Для iPhone 7 або iPhone 7 Plus затисніть бічну клавішу разом з кнопкою зменшення гучності, поки не побачите логотип Apple.

Для iPhone 8 або iPhone 8 Plus затисніть і відпустіть спочатку клавішу збільшення, а тоді і зменшення гучності. Після цього натисніть на бічну кнопку і утримуйте її, поки не відобразиться логотип Apple.

Як перезавантажити Android

Одночасно натисніть на кнопку живлення та клавішу зменшення гучності і утримуйте їх 10-15 секунд. Пристрій повинен автоматично перезавантажитися або відобразить на екрані меню, в якому треба вибрати команду перезапуску.

2. Дістаньте батарею

Ще один простий спосіб “оживити” телефон – вийняти батарею. Зачекайте не менше 30 секунд і встановіть її назад. Тоді спробуйте увімкнути пристрій звичайним способом – за допомогою кнопки живлення.

3. Зарядіть телефон

Підключіть гаджет до мережі за допомогою оригінального зарядного пристрою. Якщо за годину не з’явиться індикатор зарядки і ви не зможете включити апарат, перевірте цілісність та чистоту роз’єму, а також стан кабелю живлення і адаптера.

4. Скиньте налаштування до заводських

Якщо екран таки запустився, але пристрій не завантажується належним чином, спробуйте відновити заводські налаштування.

Але будьте обережні! Під час скидання налаштувань ви можете втратити особисті дані, які не були синхронізовані з сервером. Не робіть цього, якщо боїтеся видалити важливу інформацію.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*