Що отримала Волинь в результаті “митного експерименту”?

14.01.2017 / Новини

“Митний експеримент”, запроваджений урядом у вересні 2015 року, дозволив протягом двох років, отримати місцевим бюджетам додаткових 2,8 млрд гривень для ремонту дорожньої інфраструктури.

З них майже 1,5 млрд гривень вже спрямовано на ремонтно-будівельні роботи, – повідомляє “Укравтодор”.

Спочатку експеримент було запроваджено у 4 областях країни: Волинській, Одеській, Львівській, Чернівецькій, а в 2016 році – ще й у місті Києві. Лідером експерименту можна назвати Львівську область, до бюджету якої надійшла найбільша сума – 1,2 млрд гривень. Понад 1 млрд гривень вже спрямовано на ремонт автодоріг Львівщини.

“Без якісних, зручних, безпечних доріг неможливий розвиток економіки країни, – зазначив радник голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава. – На сьогодні стан 97 % доріг в Україні не відповідає національним стандартам. Це прямий результат недостатнього фінансування дорожньої інфраструктури протягом останніх десятиліть”.

“Митний експеримент” 2017 року буде поширено на всі області країни, що дозволить отримати додаткове фінансування для реконструкції та ремонту автодорожньої інфраструктури країни і як результат – забезпечити нову якість доріг та безпеку автомобільного руху.

Довідка:

Експеримент, ініційований Кабінетом Міністрів України та затверджений постановою від 16 вересня 2015 р. N 726 полягає у спрямуванні 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, м. Київ до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів з метою фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*